Select Page

𝐎𝐝𝐫ž𝐚𝐧𝐨 ž𝐮𝐩𝐚𝐧𝐢𝐣𝐬𝐤𝐨 𝐧𝐚𝐭𝐣𝐞𝐜𝐚𝐧𝐣𝐞 “𝐊𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐧𝐚 𝐛𝐚š𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐦𝐨𝐠𝐚 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐚” 𝐳𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐮

𝐎𝐝𝐫ž𝐚𝐧𝐨 ž𝐮𝐩𝐚𝐧𝐢𝐣𝐬𝐤𝐨 𝐧𝐚𝐭𝐣𝐞𝐜𝐚𝐧𝐣𝐞 “𝐊𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐧𝐚 𝐛𝐚š𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐦𝐨𝐠𝐚 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐚” 𝐳𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐. 𝐠𝐨𝐝𝐢𝐧𝐮

Dana 13. travnja 2022. godine održano je Županijsko natjecanje “Kulturna baština moga kraja” za 2022. godinu u prostorijama Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke pod čijim je pokroviteljstvom ovo natjecanje i održano.

Svih 14 osnovnih škola je dostavilo svoje radove. Likovna tema bila je „Kulturna baština moga kraja“. Učenici su mogli odabrati likovnu tehniku po svom izboru. Cilj natjecanja je upoznati se s povijesnim i kulturnim blagom svoga kraja, njegovim očuvanjem i podizanjem svijesti o njegovoj važnosti te kroz praktičan rad učenika razviti sposobnost kreativnog likovnog izražavanja. Likovnim radovima treba biti prezentirana percepcija djece u odnosu na materijalnu kulturu njihovog životnog okruženja. Sudjelovali su učenici od šestog do devetog razreda iz 14 osnovnih škola Županije Zapadnohercegovačke.

Županijsko povjerenstvo u sastavu: akad. graf. Ante Vican, akad. graf. Josip Primorac. mag. arheologije Maja Soldo i mag. hist. etphil. Jure Miloš je odabralo najbolje likovne radove.

Treće mjesto podijelile su Marina Galić iz Osnovne škole Kočerin i Antonija Rašić iz Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški, drugo mjesto podijelile su Lucija Krsmanović iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje i Matea Galić iz Osnovne škole Franice Dall’era Vir a prvo mjesto osvojila je Marija Pavković iz Osnovne škole Ante Brune Bušića Rakitno.

Učenicima najboljih radova uručene su prigodne nagrade.

OGLASI

Loading