Select Page

14. VEČERNJAKOV PEČAT: Sve spremno za spektakl godine

14. VEČERNJAKOV PEČAT: Sve spremno za spektakl godine

Tjedan dana je ostalo do regionalnog spektakla godine – tradicionalnog Večernjakova izbora za Osobu godine. Četrnaesti Večernjakov pečat održat će se u četvrtak, 26. ožujka, s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, ali će i cijela Bosna i Hercegovina te ožujske večeri biti u znaku Europe. Pečat će ugostiti brojne domaće goste i uglednike, kao i državnike iz cijele Europe koji će iz Mostara poslati jasnu poruku da smo i mi dio europske uljudbe.

Pečat za Europu

“Večernjakov pečat” održava se pod motom “Pečat za Europu” i bit će u znaku 20. godišnjice od potpisivanja Daytonskog sporazuma koji je donio mir na ove prostore. Europsko ozračje dodatno će pojačati i nastup jedne od najvećih talijanskih glazbenih zvijezda svih vremena Salvatora Tota Cutugna koji će za ovu prigodu otpjevati svoje evergreene “Insieme”, s kojim je prije točno 25 godina trijumfirao u Zagrebu na Pjesmi Eurovizije 1990., te svima dobru poznatu skladbu “Lasciatemi cantare”. Prema staroj dobroj navici, “Večernjakov pečat” će otvoriti završna arija iz opere “Ero s onog svijeta” Jakova Gotovca koja će uz ples mostarskih balerina Arabesque dobiti novu dimenziju, a završit će Odom radosti, neslužbenom himnom ujedinjene Europe. Gala-spektakl iz Kosače, koji će u svijet prenositi državne televizije iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, upotpunit će i domaće glazbene zvijezde Hari Varešanović s pobjedničkom pjesmom na Eurosongu “Lejla” i pjesmom “Ostala si uvijek ista”, te glazbeni kralj dijaspore Mate Bulić svojim velikim hitom “Domu mom”. Zvjezdani pečat upotpunit će i bivši bračni par Ana Rucner i Vlado Kalember koji će samo za ovu prigodu nastupiti u duetu s pjesmom “Ljubio bi, nemam koga” s kojom su osvojili publiku na neumskom Etnofestu 2014. Uz još neka glazbena iznenađenja na 14. Večernjakovu pečatu nastupit će i Akademski pjevački zbor Pro musica, a svi uz pratnju velikog Revijskog orkestra sastavljenog od prekaljenih glazbenih profesionalaca kojima će ravnati maestro Fedor Vrtačnik iz Novog Sada. Na pozornici Kosače ukupno će biti stotinu izvođača.

Nezapamćen interes

Svi oni jedva čekaju trenutak kada će se upaliti svjetla pozornice kako bi izišli pred publiku i svojim nastupima uveličali cijeli događaj. Radi se i posve nova scenografija za koju su zadužene televizija BHRT i tvrtka Pro Stage. Inače, za Pečat već danima vlada nezapamćen interes, najveći u povijesti ove manifestacije. Potražnja za pozivnicama je tolika da bi i 10.000 mjesta u Kosači bilo nedovoljno da primi sve zainteresirane. Nažalost, pozivnice su podijeljene, a onima koji neće moći biti dio spektakla uživo, za utjehu ostaje da će prijenos iz Mostara izravno moći pratiti na programu BHT1 i HTV4. Za Osobu godine kandidira 150 osoba. Među desetak pečata u različitim kategorijama, koje ćemo tu večer dodijeliti, bit će i onaj “glavni” za Osobu 2014. godine.

vecernji.ba

OGLASI

Loading