Select Page

Akcija studenata Sveučilišta u Mostaru: “147 sekundi za Keniju”

Akcija studenata Sveučilišta u Mostaru: “147 sekundi za Keniju”

Studenti Sveučilišta u Mostaru izvest će 16. travnja spontani performans kojim žele skrenuti pozornost na studentske žrtve poginule u terorističkom napadu na studentski kampus u Keniji, senzibilizirati javnost i potaknuti na širu raspravu civilnog sektora, javnih institucija i akademske zajednice o događaju u Keniji kao i o kontekstu sukoba u kojem se tragedija dogodila.

Tada je ubijeno 147 studenata u sveučilišnom kampusu, što je gotovo jednaka brojka poginulih kao i u rušenju aviona njemačke aviokompanije, a istovremeno svjedočimo potpuno drugačijem odjeku ove tragične vijesti u javnosti.

U 14 sati i 7 minuta (simbolika 14:07) 147 studenata nepomično će leći na površinu vojničkog igrališta u sveučilišnom kampusu i ostati ležati simboličnih 147 sekundi.

Skrenuti pozornost na svakodnevne tragedije

Na taj način Studentski zbor i studenti žele skrenuti pozornost na nastalu tragediju.

Ovim putem pozivamo sve studente da se spontano okupe oko početnih 147 na igralištu i na taj način odaju počast žrtvama, ostali se pozivaju na odavanje minute šutnje u to vrijeme.

– Zainteresirani studenti sve informacije mogu pronaći preko društvene mreže na otvorenom facebook eventu “147NotJustaNumber“ . Ovim putem ih pozivamo da se odazovu u što većem broju.

Napominjemo kako ovaj performans radimo u komunikaciji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, koji će isti takav performans izvesti na središnjem gradskom trgu, a u komunikaciji je sa Europskom studentskom unijom preko koje je iniciran isti način obilježavanja tragedije i u ostatku Europe – priopćeno je iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

(Fena)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading