Select Page

Alumina: 100.000 tona boksita iz Širokog Brijega i Posušja odlazi za Zvornik

Alumina: 100.000 tona boksita iz Širokog Brijega i Posušja odlazi za Zvornik

Predstavnici tvrtke “Alumina” iz Zvornika i rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega dogovorili su poslovnu suradnju, prema kojoj bi ova dva rudnika tijekom 2017. godine trebali isporučiti oko 100.000 tona rude boksit za potrebe rada te zvorničke tvornice.

U menadžmentu “Alumine” smatraju kako je važna suradnja s ovim rudnicima jer se na ovaj način osiguravaju potrebne količine rude za redovno odvijanje procesa rada u ovoj tvornici.

“Rudnici boksita iz Posušja i Širokog Brijega su dugogodišnji partneri, na koje je naša tvornica naslonjena u svom proizvodnom procesu. Cilj nam je da još više razvijamo suradnju i poslovne odnose na obostrano zadovoljstvo”, izjavila je nakon Biljana Eskić, direktorica Komercijalnog sektora u “Alumini”.

Prema postignutom dogovoru, rudnik iz Posušja treba isporučiti oko 60.000 tona, a rudnik iz Širokog Brijega oko 40.000 tona rude boksit u idućoj godini.

“Tvrtka ‘Alumina’ je naš strateški partner kojem isporučujemo rudu već duži niz godina i zadovoljni smo dosadašnjom suradnjom”, kazao je Petar Petric, direktor Rudnika boksita iz Posušja. On je s direktorom Rudnika boksita iz Širokog Brijega Dragom Galićem razgovarao sa rukovodstvom “Alumine” o definiranju poslovne suradnje u 2017. godini.

Na sastanku je također rečeno kako je boksitna ruda na lokalitetima ova dva rudnika izuzetnog kvaliteta te da na području zapadne Hercegovine postoje znatne rezerve rude koja, uz ulaganje i modernizaciju opreme, osigurava dugogodišnju eksploataciju i rad rudnika u Posušju i Širokom Brijegu.

Inače, kompanija “Alumina” ima uspješnu poslovnu suradnju sa svim rudnicima boksitne rude u BiH.

jabuka.tv

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading