Select Page

Ambasador Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, NJ. E. g. Olav Reinertsen posjetio Općinu Posušje

Ambasador Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, NJ. E. g. Olav Reinertsen posjetio Općinu Posušje

U pratnji supruge, gospođe Gry Reinertsen, gospodina Vedrana Šimunovića i gospođe Željke Vojinović, ambasador Kraljevine Norveške u BiH susreo se sa načelnikom Općine Posušje, Antom Begićem i savjetnikom za komunikaciju sa domaćim i međunarodnim institucijama, Jozom Kolobarićem.

Po dolasku u BiH ambasador Reinertsen je pokrenuo osnivanje Poslovne asocijacije Norveška – BiH (NBBA). Ambasador je predstavio dosadašnje aktivnosti Asocijacije, kao i planove za budućnost.

Poslovnu Asocijaciju Norveška-BiH predstavili su i gospođa Gry Reinertsen, kao članica Odbora NBBA, te Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog parka, također u svojstvu člana Odbora NBBA, te asistentica ambasadora, gospođa Željka Vojinović.

Načelnik Begić predstavio je glavne odrednice Općine Posušje, trenutna ulaganja i buduće planove, ukazujući i na određene povijesne kontekste koji su uvjetovali razvoj Zapadne Hercegovine.

seg_vivi

Ambasador Reinertsen u proteklom vremenu je obišao Zapadnu Hercegovinu i istakao poseban razvoj u odnosu na druge krajeve BiH.

Na kraju sastanka načelnik Begić darovao je ambasadoru Reinertsenu dres i šal HŠK Posušje. Norveški je ambasador, po vlastitim riječima, veliki ljubitelj nogometa, te je nedavno neformalno posjetio Posušje gledajući utakmicu HŠK Posušje – Zrinjski.

Atmosfera navijača i stadion Mokri Dolac posebno su ga dojmili.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading