Select Page

Analitičari: Odlazak u BiH dobra odluka predsjednice Grabar-Kitarović

Analitičari: Odlazak u BiH dobra odluka predsjednice Grabar-Kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dobro je odlučila što je za svoj prvi inozemni posjet odabrala Bosnu i Hercegovinu jer je time pokazala koliko je ta zemlja važna hrvatskoj vanjskoj politici i njoj osobno, ocijenili su u izjavama za Hinu analitičari Vlatko Cvrtila i Nino Raspudić.

“Dala je punu potporu BiH kao jedinstvenoj državi i nastavku njezina euroatlantskog puta”, kazao je Cvrtila i istaknuo da je jako važno što su se hrvatska predsjednica i članovi Predsjedništva BiH složili oko ključnih točaka.

Podsjetio je da je ova godina iznimno važna za BiH jer se očekuje konstituiranje vlasti, a sve stranke su kao prioritet istaknule eurointegracije.

“I tu Hrvatska, kao članica EU-a, može imati vrlo važnu ulogu, posebice u pokretanju određenih procesa. Hrvatska je najvažniji zagovornik europskog puta BiH”, rekao je Cvrtila. U tom smislu smatra kako je vrlo važna poruka Grabar-Kitarović da je s obzirom na stanje u BiH nužno zadržati pozornost Europske unije, ali i SAD-a i NATO-a na tu zemlju.

“Predsjednica je svjesna koliko je stanje u toj zemlji složeno i stoga je s razlogom istaknula kako je važno zadržati pozornost EU-a i SAD-a, posebice u trenutku kada je međunarodna javnost usmjerena na druge žarišne točke u Europi. To je bitan element u pokretanju procesa u BiH jer je teško očekivati da će političke elite same napraviti prostora za korake naprijed. To neće ići bez uključivanja vanjskih aktera”, ocijenio je Cvrtila.

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading