Select Page

FOTO: Obredi obećanja u Frami Posuški Gradac

FOTO: Obredi obećanja u Frami Posuški Gradac

Na prvu korizmenu nedjelju, 22. veljače 2015. godine u crkvi Kraljice mira u Broćancu proslavljeni su obredi obnove obećanja i davanja prvih obećanja framaša iz Posuškog Graca.

Nakon određenog razdoblja formiranja svog franjevačkog poziva, 13 prvoobećanika dalo je svoja obećanja življenja Evanđelja u bratstvu franjevačke mladeži, a njih 19 produžilo je tu odluku na godinu dana.

obecanja_u_frami_3

Svetu misu predvodio je fra Slaven Brekalo, područni duhovni asistent Frame, koji se u propovijedi dotaknuo upravo vremena korizme i obraćenja. Kako savladavamo kušnje na koje nailazimo i tko nam daje primjer u svemu tome. Fra Slaven je poručio svim framašima da iskoriste ovo pokorničko vrijeme za svoje vlastito, unutarnje obraćenje.

obecanja_u_frami_1

Svetu misu, svojim predivnim pjevanjem uzveličali su framaši iz Posušja, a sudjelovali su i brojni drugi framaši iz cijele Hercegovine.

obecanja_u_frami_4

Nakon svečanog misnog slavlja, duhovni asistent Posuškog Graca fra Ivan Landeka, st. čestitao je svim obećanicima i njihovim roditeljima, zahvalio se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji obreda, svim Framama i njihovim duhovnim asistentima na dolasku, osobito Frami Posušje, te sve pozvao na mali domjenak i druženje u framinu dvoranu.

obecanja_u_frami_6

posuski-gradac.com

 

OGLASI

Loading