Select Page

Apel: Spriječimo krivolov na Blidinju koji svakodnevno ugrožava životinje, ali i ljude

Apel: Spriječimo krivolov na Blidinju koji svakodnevno ugrožava životinje, ali i ljude
Sve nas razočarava činjenica da na području Parka prirode Blidinje nestaje divljač, a najveći razlog je bezobzirni krivolov, dokaz su pucnji koji se čuju svakodnevno, ali i pronađene čahure.

Poznato je da Park prirode nema lovočuvara, nekada ih je bilo 12 i financirale su ih općine. Stanje je takvo da nema ni podataka o stanju životinjskog fonda, na ovom području prijeti izumiranje brojnim životinjskim vrstama.

Ubijeni šumski kralj medvjed kao i divokoze jedan je u nizu primjera i dokaza sve bezobzirnijega krivolova, ali i zapuštenosti Parka, u kojemu bi se morale poduzeti veće mjere suzbijanja krivolova.

Portal Blidinje.net objavio je pismo čitatelja i i posjetitelja Parka prirode Blidinje u kojem se osvrće na problem krivolova, posebice na području Masne Luke te Gornjih i Donjih Badanja.

Pismo prenosimo u cijelosti:

Potaknut katastrofalnom situacijom na području Badanja i Masne Luke što se tiče krivolova i nesmetanog nošenja oružja u neposrednoj blizini privatnih vikendica gdje se igraju djeca i borave vikendaši, javljam Vam se s apelom za pomoć. U više navrata sam bio svjedok gdje su krivolovci nesmetano nosili oružje, također kad se čuo pucanj u neposrednoj blizini.

To se ne bi smjelo događati nigdje, a pogotovo u zaštićenom djelu Parka Prirode.

Već ranije se ukazivalo na ovaj problem, ali koliko znam jedino se općina Tomislavgrad uspješno bori s ovim problemom, dok je ovaj kraj dobio još veći broj krivolovaca. Ovim putem apeliram da općina PosušjePark prirode Blidinje, također i policija poduzmu odgovarajuće mjere kako bi se ovaj problem otklonio.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading