Select Page

Međugorje danas slavi 39. obljetnicu Gospina ukazanja, vidioci Marija i Ivan molili na uočnici

Međugorje danas slavi 39. obljetnicu Gospina ukazanja, vidioci Marija i Ivan molili na uočnici
Međugorje danas proslavlja 39. obljetnicu Gospina ukazanja.

Svete Mise na hrvatskom jeziku su u 6, 7, 8, 9 i 11,00 sati, a središnja svečana sveta misa služit će se u 19 sati.

Pjesmom “Došli smo ti Majko draga…” započelo je svečano misno slavlje na uočnicu kojega je na vanjskom oltaru međugorske crkve sv. Jakova predslavio fra Danko Perutina, mostarski gvardijan, u koncelebraciji fra Mire Šege i fra Marinka Šakote i još desetak svećenika.

I došli su svojoj Majci mnogobrojni domaći hodočasnici, najvećim brojem Brotnjaci koji su bili i sudionici prvog zavjetnog hodočašća iz Čitluka do Međugorja – “Zavjet Gospi”, ali i župljani i hodočasnici iz BiH i ponešto iz Hrvatske, piše Medjugorje-info.com.

Fra Danko se u vrlo nadahnutoj propovijedi vratio na same početke ukazanja podsjetivši kako je i te večeri 24. lipnja 1981. godine također bila srijeda i svetkovina Ivandana, i kako je taj dan zauvijek promijenio život ovog kraja i mnoge živote. A to isto i danas Gospa čini i želi činiti preko svakoga od nas, preko Njezine blizine koja se ovdje najviše osjeti – a što svjedoče mnogobrojni hodočasnici koji dolaze u Međugorje već 39. godina – želi mijenjati naša srca, želi nam reći kako Ona i Božji mir imaju zadnju riječ u ovome svijetu u kojem se danas sije toliko puno straha.

Također je vrlo snažno i hrabro podsjetio kako se ovdje u Međugorju Gospa prije svega predstavila kao Kraljica mira i kako svako dodavanje bilo kojeg drugog epiteta može donijeti samo zbrku! Mir i pomirenje, kultura ljubavi i praštanja doista je ono što danas najviše nedostaje svijetu, a Gospa nas to ovdje u Njezinoj školi uči već godinama.

Dragi župljani ovo je vrijeme zahvale Bogu jer i mi kao Elizabeta možemo reći “Otkuda da meni dođe Majka našega Gospodina?” Tako i mi možemo reći: “Otkuda da je Gospa došla nama, jer smo slabi i nejaki…” Ali Gospa nas je izabrala jer smo jake vjere, jer smo spremni svjedočiti, jer je nećemo zanijekati… I stoga je velika uloga naša ne samo za nas, nego i za cijeli svijet, podsjetio je sve prisutne u završnoj riječi međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Nakon njega, kao što je običaj u devetnici ukazanja, Gospin hvalospjev “Veliča” predmolili su Marija Pavlović Lunetti i Ivan Dragičević.

Nakon večernje svete Mise uslijedilo je zajedničko jednosatno klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu, koje se nastavilo u tišini do 6 sati ujutro.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading