Select Page

Bandić opet vodi Zagreb

Bandić opet vodi Zagreb

 

MILAN BANDIĆ opet može obavljati gradonačelničku dužnost, sada je i službeno potvrđeno.

“Izvanraspravno vijeće djelomično je prihvatilo žalbu okr. Milana Bandića na rješenje suca istrage kojim je odbio prijedlog obrane da mu se ukinu izrečene mjere opreza. Tako i dalje egzistira mjera zabrane uspostavljanja ili održavanja veze sa svjedocima koji još nisu ispitani u istrazi dok je istovremeno ukinuta zabrana obavljanja profesionalne djelatnosti gradonačelnika Grada Zagreba. Pritom ostaje na snazi jamstvo u iznosu od 15.000.000,00 kuna kao garancija da isti neće ometati istragu koja se vodi protiv njega. Ovo rješenje uslijedilo je nakon odluke Ustavnog suda kojom je Bandić pušten na slobodu te je cjelokupni postupak vraćen u stadij u kojem je vijeće moralo ponovo razmatrati izrečene mjere opreza.”, objavio je sud.

Podsjetimo, u petak je zahtjev Uskoka da se Milana Bandića vrati u Remetinec te da se oduzme 15 milijuna kuna jamčevine odbijen, a već istog dana prema neslužbenoj informaciji doznalo se da je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo da gradonačelnik Milan Bandić, koji se u istrazi u aferi Agram ponovno brani sa slobode, može obavljati svoju dužnost.

Krizman najavila: Kada dobijemo odluku uložit ćemo žalbu

Uskokova tužiteljica Ksenija Krizman izjavila je nakon ročišta da je sudac istrage odbio Uskokov prijedlog, dodajući da će se na takvu odluku žaliti nakon što ju dobiju napismeno. “Kada dobijemo odluku uložit ćemo žalbu, a što će biti odredit će vijeće”, kazala je Krizman novinarima okupljenima ispred zgrade suda na Zrinjevcu.

index.hr

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading