Select Page

BEZ HERCEGOVACA NEMA ATMOSFERE: U polupraznoj Areni Hrvatska pobijedila Bjelorusiju!

BEZ HERCEGOVACA NEMA ATMOSFERE: U polupraznoj Areni Hrvatska pobijedila Bjelorusiju!

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je otvorila drugi krug Europskog prvenstva.

U zagrebačkoj Areni Červarovi su izabranici nakon teške muke sa 25:23 (15:12) pobijedili Bjelorusiju. Nije to bila nimalo laka pobjeda, Bjelorusi su se držali sve do posljednjih sekunda utakmice.

Kada smo u 23. minuti poveli sa 13:8, činilo se da Červarovi dečki lako do pobjede, no naša nekoncentriranost u napadu, te ne baš raspoloženi vratari, dopustili su Bjelorusima da drže priključak. Pomislili smo kod 22:19 u

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je otvorila drugi krug Europskog prvenstva. U zagrebačkoj Areni Červarovi su izabranici nakon teške muke sa 25:23 (15:12) pobijedili Bjelorusiju. Nije to bila nimalo laka pobjeda, Bjelorusi su se držali sve do posljednjih sekundi utakmice.

Kada smo u 23. minuti poveli sa 13:8, činilo se da Červarovi dečki lako do pobjede, no naša nekoncentriranost u napadu, te ne baš raspoloženi vratari, dopustili su Bjelorusima da drže priključak. Pomislili smo kod 22:19 u 54. minuti da smo konačno prelomili utakmicu, no i tada smo Bjelorusima dopustili novi povratak.

Na kraju, nakon dramatične posljednje tri minute, u kojima naši rukometaši nisu pokazivali odlučnost i hrabrost, ipak smo uspjeli doći do 25:23 pobjede. Najbitnije je da smo upisali dva boda, no s ovakvom igrom teško ćemo do pobjeda protiv Norvežana (subota) i Francuza (srijeda).

Zaslužuju bolju podršku

Dobra je vijest što je koliko toliko funkcionirao naš vanjski šut, Stepančić i Mamić sa po pet golova bili su naši najbolji igrači.
A i obrana nije bila toliko loša, jer primili smo 23 gola. Vratari su bili malo bolji nego u utakmici sa Švedskom, ali Pešićevih 22 posto, i Stevanovićevih 24 posto obrana ipak je premalo s obzirom da su sa druge strane bili ne baš sjajni bjeloruski šuteri.

Možda je naše igrače sputala i iznenađujuće loša atmosfera u zagrebačkoj Areni. Nažalost, atmosfera u Areni nije bila ni sjena onoj splitskoj iz prve tri utakmice hrvatske reprezentacije. U dvorani je ostalo prazno skoro 6000 sjedalica. Možda je problem bio taj što je Hercegovina ipak malo predaleko od Zagreba, inače bi se orila “Moja Hercegovina” u Areni a rukometaši bi imali kudikamo bolju potporu s tribina.

Kolega sa HRT-a dobro je primijetio “Da je pjevala Ceca, bila bi puna Arena”. Nažalost, još jednom se potvrdilo da je zagrebačka publika preizbirljiva, da dolazi samo na najveće i najvažnije utakmice

vecernji.hr

OGLASI

Loading