Select Page

Bivši radnik Boreasa u Posušju: Bez najave su zatvorili poslovnicu i uručili nam otkaze

Bivši radnik Boreasa u Posušju: Bez najave su zatvorili poslovnicu i uručili nam otkaze

Vrisak.info donosi tužnu priču iz Posušja. Naime, našoj redakciji javio se bivši zapsolenik tvrtke Boreas d.o.o (poslovnica Posušje) koja se prvenstveno bavi zastupanjem i distribucijom pića.

Bivši zaposlenik tražio je anonimnost, što smo naravno ispoštovali. Podaci o istome poznati su redakciji.
Navedeni u razgovor za naš portal između ostaloga tvrdi slijedeće:

Dana 4. siječnja iz Krešava su u poslovnicu Boreas d.o.o. u Posušje došli direktori na čelu s gospodinom Milošom i direktorom Zoranom Zubcem koji je direktor za poslovnice Posušje i Mostar.

Zaposlenike su jednog po jednog uvodili na razgovor i djelili otkaze djelatnicima koji nisu mogli vjerovati sto se događa. Zbog stresa koji je doživjela jedna od zaposlenica završila je u Domu zdravlja Posušje.

Djelatnici su se pod šokom počeli okupljati i pitati se je li se ovo stvarno događa. Djelatnicima su isključeni mobiteli i oduzeti ključevi od auta i skladišta u kojemu su promijenjene šifre.

Nakon toga Miloš, kako tvrdi ovaj bivši zaposlenik, poručuje zaposlenicima da napuste prostrorije poduzeća jer će u protivnome pozvati zaštitare ili će ih on osobno izbaciti.

Nekim djelatnicima ponuđeno je da idu raditi u Mostar za plaću od 800 KM. Bivši djelatnik ističe kako oni koji su ostali bez posla imaju kredite imaju i obitelji s prosjčno troje djece.

Ističe kako su u šoku i kako im se nitko od nadležnih vlasti nije do sada obratio. Pita se, zar se o ovom slučaju treba šutjeti i okretati glavu kao da se ništa nije dogodilo?

Pozvao je sve ljude i gospodarstvenike da se za ove ljude nađe novi posao. Ističe, kako je ova poslovnica do zatvaranja radila bolje od one u Mostaru.

Kao primjer ističe kako je djelatnici koja je radila 22 godine rada ponuđeno samo 4.500 KM otpremnine. Napominje kako su radili subote, koje se po ugovoru ne rade, bez dodatne naknade. Neki zaposlenici su, tvrdi, odradili i preko 500 takvih subota.

Portal Vrisak.info putem službenog e-maila kontaktirao je u utorak 8. siječnja poduzeće Boreas d.o.o. te smo zatražili da prokomentiraju navode svog bivšeg zaposlenika. Do zaključenja članka odgovor iz ovoga podzeća nismo dobili.

Vrisak.info

OGLASI

Loading