Select Page

BOĆANJE: Vremenske prilike boćarima stvaraju velike poteškoće

BOĆANJE: Vremenske prilike boćarima stvaraju velike poteškoće

Boćarski kalendar kojim je predviđen završetak prvenstva polovinom srpnja već se ozbiljno povija pod pritiscima viših sila, odnosno vremenskih prilika.

Naime, zatvaranjem boćarskog doma u Ljubuškom, BiH je ostala na samo jednoj dvorani (Grude) i jednom boćarskom domu (Posušje), što je nedovoljno za normalno odvijanje natjecanja u slučajevima nepovoljnih vremenskih prilika, kao što su ovoga proljeća. Tako se dogodilo da su nakon šest kola A skupine i drugog kola B skupine četiri neodigrane utakmice. U A skupini četiri kluba imaju po jednu, a Široki čak dvije neodigrane utakmice. U B skupini jedna je neodigrana utakmica.

Ako se nastavi ovakav trend, u pitanje dolazi regularnost natjecanja, a to je najmanje što boćarima treba nakon što je zaustavljan višegodišnji pad tog malog, ali na međunarodnoj sceni uspješnog sporta.

Od Ilije Tomića, tajnika Boćarskog saveza, doznali smo kako je tijekom tjedna dogovoren nastavak prekinute utakmice iz petog kola između Širokog i Neuma u Širokom Brijegu. Utakmica je prekinuta pri rezultatu 2:2, a trebala bi se igrati danas od 16 sati. Dogovoreno je i odigravanje utakmice također A skupine, iz prvog kola, u Sarajevu, Napredak Willa – Bura.

U Posušju se nalazi jedini boćarski dom u BiH

Podsjećamo, neodigranu utakmicu protiv Širokog, u gostima, ima i Čapljina.

Valja reći da se sami klubovi ponašaju komotno, pa su tako prošlog vikenda, unatoč najavama o pogoršanju vremena, utakmice zakazivali u nedjelju umjesto u subotu, kada su vremenske prilike bile pogodne. Inače, propozicijama natjecanja nije određeno da se u slučaju prekida utakmice ili nemogućnosti igranja, umjesto na otvorenom igra u najbližoj dvorani, ako je slobodna. Bez te klauzule Savez je nemoćan pred voljom klubova.

Rezultati boćarskog prvenstva: A skupina, šesto kolo, Rastovača: Bura – Napredak Willa 20:4, Široki – Čapljina, odgođeno zbog nevremena. Slobodan Neum. Poredak: 1. Neum 6 (4), 2. Široki 5 (3), 3. Čapljina 4 (4), 4. Bura 3 (4), 5. Napredak Willa 0 (4) bodova.

B skupina drugo kolo, Grude: Grude – Dračevo 19:5, Rastok – Ante Rozić, odgođeno zbog nevremena. Poredak: 1. Grude 4, 2. Ante Rozić 2 (1), 3. Rastok 0 (1), 4. Dračevo 0 bodova.

Vecernji.ba

OGLASI

Loading