Select Page

Dani kruha u posuškoj gimnaziji s humanitarnim predznakom

Dani kruha u posuškoj gimnaziji s humanitarnim predznakom

Gimnazija fra Grge Martića Posušje poziva sve stanovnike naše općine na događaj kojim će naši gimnazijalci obilježiti dan zahvalnosti za kruh i plodove zemlje. Dođite, vidite i time podržite naše gimnazijalce i njihov rad u petak, 27. listopada u 13 sati u velikoj športskoj dvorani u Posušju.

Dan kruha u organizaciji posuških gimnazijalaca donosi bogate stolove, mnoštvo starih predmeta koji su se nekada davno svakodnevno koristili, zatim nastupe folkloraša, natjecanje u starim športovima: potezanje konopa, potezanje klipa, utrka u vrećama, obaranje ruke i posuška alka (slično kao i sinjska, samo umjesto konja koristi se taćka). Pored natjecanja bit će upriličeno predstavljanje stolova, te će i ove godine stručni žiri odabrati najbolji stol.

Dani kruha Gimnazije fra Grge Martića u Posušju bit će i prilika za humanost. Naime, kupnjom proizvoda koji će biti ponuđeni na ovom događaju pomažete u prikupljanju sredstava za malenu Ana Ritu Puljić iz Stoca za koju se proteklih tjedana bori cijela Hercegovina nastojeći skupiti pola milijuna eura koliko joj je potrebno za liječenje od teške bolesti mišića, spinalne mišićne atrofije koja nažalost zahvaća i pluća, tako da djeca s tom dijagnozom do četiri godine završe na respiratoru.

Ana Riti je svaki dan velik i važan, a što duže vrijeme prolazi bit će joj sve teže, stoga je ovo prava prilika za još jedno dobro djelo.

Dođite i podržite naše srednjoškolce, ali i malenu Ana Ritu Puljić.

posusje.net
Foto: facebook Grgur Posuški

OGLASI

Loading