Select Page

Hrvatska utišala Carioca Arenu, Bogdanović i društvo srušili i Brazil!

Hrvatska utišala Carioca Arenu, Bogdanović i društvo srušili i Brazil!

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je pobjedu u trećem kolu olimpijskog turnira, bila je bolja od domaćina Brazila s 80:76. Nakon pobjede protiv Španjolske i poraza od Argentine, Hrvatska je na omjeru 2-1 i u odličnoj poziciji za prolazak u četvrtfinale…

Vrlo teška utakmica ipak je otišla na hrvatsku stranu. Od početka se vidjelo da je Hrvatska kvalitetnija momčad i da se ovo može izgubiti samo ako se uđe u jurnjavu s Brazilcima. To se i dogodilo u posljednjoj dionici kada su se spustili na tri koša minusa, no sjajni Bogdanović i Šarić nisu dopustili da Hrvatska izgubi i drugu utakmicu na ovom turniru.

Lagana nervoza se osjetila na samom početku kod naših košarkaša, kada su Bilan i Šarić promašili čista polaganja. Nakon 5:0 Brazilaca, Hrvatska se sabrala i zaigrala puno bolje. Povukli su Ukić i Bogdanović, a četvrtinu je polaganjem zaključio Planinić za 19:17 vodstvo Hrvatske.

U drugoj smo dionici mogli vidjeti odličnu Hrvatsku i u napadu i u obrani. Šarić je ubacio svoje prve dvije trice na turniru, zabijati je nastavljao Bogdanović, dok je 12:1 seriju zakucavanjem zaključio Bilan. Brazilci su se dosta mučili u napadu, što je Hrvatska koristila da ostane na dvocifrenoj razlici. Sjajnim Bogdanovićem prodorom s koša na koš, Hrvatska je završila poluvrijeme s deset koševa prednosti.

„Rak rana“ ove naše reprezentacije svakako je početak drugog poluvremena i to se vidjelo i na ovoj utakmici. Brazilsku je 8:0 seriju prekinuo Šarić s linije slobodnih bacanja. Brazilski smo nalet potpuno zaustavili i vratili se na radnu temperaturu iz druge četvrtine. Dobru je igru Hrvatske prekinuo raspoloženi Barbosa sa pet vezanih poena.

Novi nalet domaćina urodio je plodom. Počeli su pogađati izvana, dok naši nisu imali rješenja napadu koje su svodili na solo akcije. U posljednje smo minute ušli s prednošću od tri koša. Na tricu Bogdanovića nadovezao se Šarić sa svojom trećom. Međutim Brazil je vratio istom mjerom.

Ponovno je Bogdanović bio u akciji, promašio je polaganje no priskočio je Šarić i poentirao za pet razlike. Domaćini su bili polovični s linije slobodnih bacanja, kao i Bogdanović s 20 sekundi do kraja. Do tada vrlo raspoloženi Barbosa promašio je tricu, a Bogdanović pogodio oba slobodna bacanja za potvrdu pobjede.

Bojan Bogdanović završio je utakmicu sa 33 poena (7/10 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 10/11) uz šest skokova, dok je Dario Šarić dodao 15 koševa (2/6 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2) uz sedam skokova, ali i šest izgubljenih lopti.

Kod Brazilaca je najbolji bio Leonardo Barbosa sa 16 koševa (5/10 za dva, 2/8 za tricu), dok je Marquinhos ubacio 12 poena (1/1 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 1/2).

hrsport.net

OGLASI

Loading