Select Page

Branko Bago: Ponosim se što je Festival klapskih pisama postao simbol Posušja

Branko Bago: Ponosim se što je Festival klapskih pisama postao simbol Posušja

Hercegovačkim kršem ovih dana odzvanjati će klapska pisma. U sklopu Posuškog ljeta u petak 3. kolovoza započinje peti po redu trodnevni Festival klapske pisme.

Posušje već petu godinu zaredom organizira Festival klapske pisme. Ovogodišnji Festival održava se od 3. do 5. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20.30 sati. Festival je podijeljen na tri večeri.

Festival klapske pisme započeo je s radom 2014. godine uz punu potporu načelnika Općine Posušje Branka Bage, koji je dao maksimalnu podršku ovom projektu, te županijskih i federalnih vlasti. “Ponosim se što je Festival postao simbol Posušja i dodatni turistički potencijal općine”, govori nam je naš sugovornik.

“Cjelokupna manifestacija “Posuško lito” je manifestacija koja u gradić Posušje privuče veliki broj posjetitelja, a prošlu godinu njih čak 60.000″, rekao je za Direktno načelnik Posušja Branko Bago.

Načelnik Bago dodaje kako ni ove godine nije nedostajalo onih koji su u izložbama, sportskim natjecanjima, koncertima te predstavama pronašli ponešto za sebe. Napominje kako je ipak središnji događaj “Posuškog lita” zauzima Festival klapske pisme, a ove godine slavi se mini jubilej, odnosno 5 godina Festivala.

“Zbog velikog broja prijavljenih klapa, njih više od 50, Festival se ove godine održava u čak 3 večeri, odnosno 3.,4., te 5. kolovoza. Kako je ranije spomenuto, prošle je godine ova manifestacija privukla preko 60.000 posjetitelja, što je uistinu nevjerojatan broj. Naravno, uvijek težimo boljem, te se nismo zadovoljili ovim uspjehom već smo marljivo radili cijelu godinu kako bi u 2018. broj posjetitelja bio još impresivniji”, rekao je načelnik Bago i dodao kako se ovom manifestacijom Posušje iskristaliziralo kao važno odredište na kulturnoj karti Hercegovine, ali i šire.

Branko Bago napominje kako Festival ima jak utjecaj i na turizam što je vidljivo u porastu broja noćenja. “Posušje se nalazi na idealnoj lokaciji u blizini mora, pa stoga brojni turisti s mora dolaze posjetiti događanja ‘Posuškoga lita’. Osim toga, manifestacija je važna i za turiste koji dolaze na Blidnje, a kojih je iz godine u godinu sve više te je ponuda turističkoga sadržaja sve raznovrsnija”, rekao je načelnik Bago.

“Odbor za organizaciju Posuškog lita je imenovalo Općinsko vijeće općine Posušje što samo po sebi govori o ozbiljnosti s kojom pristupamo organizaciji cjelokupne manifestacije”, rekao je za kraj Branko Bago i dodao kako je osnovana i udruga Festival klapske pisme koja intenzivno surađuje sa svim drugim udrugama i pojedincima iz područja kulture kako bi program Festivala bio što bogatiji.

Direktno.hr

OGLASI

Loading