Select Page

Branko Bago se ogradio od izjava Blage Petrica

Branko Bago se ogradio od izjava Blage Petrica

Kako se u svom  medijskom obraćanju i promidžbenim plakatima Blago Petric, kandidat vođa Platforme, cijelo vrijeme u kampanji pozivao na buduću suradnju i izmišljenu potporu od strane aktualnog načelnika općine Posušje gospodina Branka Bage, isti se putem službene facebook stranice općine Posušje obratio javnosti.

Napominjemo da je Blago Petric prije nekoliko godina Branka Bagu lažno optužio za pronevjeru 300 000 KM iz Proračuna općine Posušje.

Sve ove laži i obmane, kao i jučer otkrivenu laž o potpori Milana Bandića Blagi Petricu, osmislile su vođe Platforme, a sve s ciljem kako bi osvojivši dva do tri vijećnika u općinskom Vijeću kako tako ostali na političkom životu kako bi na sljedećim Općim izborima pripremili novu izdaju hrvatskog naroda, gdje bi pokušali preko županijske Skupštine izabrati jednog zastupnika u Dom naroda Parlamenta FBiH koji bi po njihovom priželjkivanju mogao biti prevaga za slaganje neke nove Platforme.

U nastavku pročitajte priopćenje gospodina Branka Bage:

Poštovani žitelji općine Posušje, s obzirom kako se u nedjelju 15. studenog održavaju lokalni izbori za Općinsko vijeće i načelnika te s obzirom kako se moje ime u tijeku predizborne kampanje često spominjalo od strane raznih političkih subjekata, medija i pojedinaca, želim vas izvijestiti o sljedećem:

Ja svoj drugi mandat privodim kraju te sa suradnicima završavam sve one aktivnosti i projekte koje mogu stići završiti, a mnogi su pred samim krajem.  Na ovim izborima se ne nalazim se ni na jednoj listi ni jednog političkog subjekta,  a  pred samu predaju ove dužnosti žiteljima Posušja ću nastojati o svemu podnijeti svojevrsno izvješće o radu i svim događanjima unutar oba mandata.

Ono što već sada moram posebno istaknuti je to da je sadašnji predsjednik Općinskog vijeća, gospodin Ivan Lončar ponovno nositelj liste HDZ-a BiH. On je bio moj najbliži suradnik tijekom ova dva mandata i vjerujem da je opravdao i vaše dosadašnje povjerenje, te da zaslužuje novo.

Moj svjetonazor i moje političko opredjeljenje i pripadnost su uvijek bili uz Hrvatsku demokratsku zajednicu BiH kojoj politički pripadam i unutar koje mislim i dalje djelovati, politički i operativno jer smatram da mogu još mnogo dati u politici, kako u smislu energije, znanja, svježine, ali i pravičnosti. Sve to uz puno uvažavanje i svih ostalih političkih aktera koji drugačije promišljaju politiku, a sve za dobrobit našeg hrvatskog naroda te svih ostalih koji žive na ovim područjima.

Pošto  ovaj put nisam u izbornoj utrci, ovim putem se ograđujem od bilo kakvih  predizbornih  kombinacija, ponuda i pokušaja korištenja mog imena od strane drugih političkih opcija i kandidata. U svom sam se radu uvijek trudio biti obziran prema svakome,  a  određeni pokušaji uvlačenja mog imena nisu politički korektni niti korisni onima koji to pokušavaju.  Ja sam na poziciju načelnika općine Posušje došao, cijelo vrijeme bio,  a i otići ću uzdignuta čela. 

Iako će se ovi izbori odvijati po posebnim pravilima i uz dosta poteškoća zbog pandemije, pozivam vas da uz sve propisane epidemiološke mjere iskoristite svoje građansko pravo te izađete na izbore,  a sve to kako bi u demokratskom ozračju i slozi nastavili razvijati svima nam drago Posušje.

OGLASI

Loading