Select Page

Buroviti uspon na Zavelim

Buroviti uspon na Zavelim

Na isteku Stare godine, već četvrtu godinu zaredom grupa prijatelja „Brdari“ organiziraju tradicionalni uspon na Zavelim, odnosno na njegov najviši vrh Kolakovac 1347 m n/v.

Nakon što su uredili stazu koja vodi iz Tandara (Vir) na vrh Zavelima, istu su prosjekli, očistili, pokupili plastičnu ambalažu, markirali,postavili 16 trasirki na grebenu Zavelima, postavili smjerokaz uz cestu u Tandara, dva smjerokaza uz samu stazu i ploču s imenom Kolakovac na vrhu i 29.prosinca 2019. organiziran je uspon. Po vedrom, hladnom i burovitom vremenu odazvalo se dvadesetak prijatelja planinara i ljubitelja prirode na ovaj uspon, koji će dugo pamtiti,


Izlaskom iz šume na greben, zbog jakih udara bure, koja je na momente puhala više od sto kilometara na sat, bilo je otežano kretanje preko grebena, kao i izlazak na sami vrh.

Petominutno zadržavanje na vrhu i povratak istom stazom u Tandare, nakon čega se ekipa uputila u lokalnu četverogodišnju Osnovnu školu „Franice Dall´era“ Sutina-Vir, gdje je gril meštar Mika pripremio roštiljske specijalitete i tople napitke.

Posuški.info

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading