Select Page

Čak devet igrača u derbiju Posušja i Širokog dijeli isto prezime

Čak devet igrača u derbiju Posušja i Širokog dijeli isto prezime
Vrlo zanimljivo bilo je u dugoočekivanom susjedskom derbiju između Posušja i Širokog Brijega u nedjelju na Mokrom Docu.

Domaći su poveli s 2:0 preko Luke Begića i Zvonimira Vukoje, a gosti su u samoj završnici uz dva pogotka Tonćija Mujana stigli do izjednačenja.

Utakmica je tako pružila pravu dramu kakvu samo nogomet može pružiti, a jednako vatreno bilo je i među navijačima obje momčadi na tribinama koji su bili cijelu utakmicu sjajni bez ijednog incidenta. Svatko je navijao za “svoje” s jasno istaknutim obilježjima jednog ili drugog kluba.

Dan kasnije, kada se dojmovi s derbija polako sliježu, vrijedi istaknuti i još jednu zanimljivost. Naime, NK Široki Brijeg je na svojim stranicama na društvenim mrežama izdvojio jedan detalj s utakmice koji govori o raritetu. A to je činjenica da je ukupno devet igrača jedne ili druge momčadi dijelilo prezime s nekim s nekim od suigrača ili s igračem iz suparničke momčadi.

Tako smo na utakmici imali trojicu Begića (Zvonimir, Dominik i Luka), dvojicu Barišića (Josip i Tomislav), dvojicu Brekala (Slavko i Filip) te dvojicu Vukoja (Zvonimir i Bože).

Ako tome dodamo da su svi rodom iz Posušja i Širokog Brijega, možemo s pravom reći kako je ovo bio pravi derbi zapadne Hercegovine, derbi igrača s uvijek nogometno plodnog podneblja, naveli su iz Kluba s Pecare.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading