Select Page

ČILE: Hrvatska U-17 traži put među osam najboljih na svijetu!

ČILE: Hrvatska U-17 traži put među osam najboljih na svijetu!

Hrvatski “Čileanci” u četvrtak imaju novi zahtjevan ispit, bitku za mjesto među osam najboljih reprezentacija svijeta protiv Njemačke.

Hrvatska U-17 ostvarila je svoj prvi cilj na Svjetskom prvenstvu u Čileu, plasman u drugi krug natjecanja, a za nagradu je dočekala ogled s europskim doprvacima Nijemcima u Concepcionu.

Momčad pod vodstvom Darija Bašića završila je druga u Skupini A, u konkurenciji Nigerije, Čilea i SAD-a, dok je Njemačka bila druga u Skupini C, u konkurenciji Meksika, Australije i Argentine.

“Dečki su pokazali da znaju, mogu i žele, vidjeli smo da imaju puno talenta, a i karakter za nositi se s teškim situacijama”, sažeo je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Uoči utakmice, FIFA je na svojim službenim stranicama istaknula hrvatsku “desetku” Nikolu Mora kao igrača na kojega treba obratiti posebnu pažnju.

“Uz klasu i spretne vještine, ima brzinu, a ujedno nadahnjuje svojom pojavom, što je dokazao i pripremanjem golova koji su Hrvatskoj donijeli ključnu pobjedu nad Nigerijom. Ukoliko Hrvati žele izbaciti Njemačku, izgledno je da će Moro još jednom morati biti učinkovit. Izabran u najbolju momčad turnira Europskog prvenstva, ovaj ofenzivac ima namjeru biti jedna od zvijezda u Čileu”, ističe Svjetska nogometna federacija.

Utakmica počinje u 17:00 sati po lokalnom, odnosno u 21:00 sat po hrvatskom vremenu, a pravdu će dijeliti Martin Strömbergsson iz Švedske.

U prve četiri utakmice osmine finala, prolazak u četvrtfinale izborili su Brazil, Meksiko, Nigerija i Belgija. Uz susret Hrvatske i Njemačke, još igraju Mali – Sjeverna Koreja, Rusija – Ekvador i Francuska – Kostarika.

hns-cff.hr

OGLASI

Loading