Select Page

FILMSKI FESTIVAL: Večeras svečano otvaranje devetih Dana filma Mostar

FILMSKI FESTIVAL: Večeras svečano otvaranje devetih Dana filma Mostar

Deveto izdanje Dana filma Mostar svečano će biti otvoreno večeras u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru u 19.30 sati, u organizaciji Kazališno-filmske udruge “Oktavijan”.

Deveti Dani filma Mostar održat će se pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH te će festival svečano otvoriti predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović.

U okviru ovogodišnjih Dana filma Mostar, koji će trajati do 2. studenoga, bit će prikazano devet dugometražnih filmova iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, a festival će početi filmom “Hiljadarka”, redatelja Nenada Đurića.

Pored filma “Hiljadarka”, na ovogodišnjem festivalu bit će prikazani filmovi “Gorčilo jesi li to došao da me vidiš?”, redatelja Milana Karadžića, “Ničije dijete”, Vuka Ršumovića, “Imena višnje”, redatelja Branka Schmidta, “Bit ćemo prvaci svijeta”, redatelja Darke Bajića, zatim film “Svinjari”, redatelja Ivana Livakovića, “Takva su pravila”, redatelja Ognjena Sviličića, “Zvizdan”, redatelja Dalibora Matanića te film “Ljubav ili smrt”, Danijela Kušana, čime će festival biti zatvoren.

Direktor Dana filma Slaven Knezović istaknuo je kako je od samog početka ove manifestacije ideja bila staviti Mostar i Hercegovinu na filmsku kartu te dodao kako ove godine Dani filma donose uistinu bogat program te da će mostarska publika imati priliku pogledati najrecentnije filmove iz četiri zemlje.

Prodaja ulaznica za festival počela je jučer od 14 sati u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”. Cijena ulaznice je 5KM, s tim da promotivne cijene od 3KM vrijede za učenike, studente i umirovljenike, dok se večera, na prvu večer Dana filma ulazi isključivo na pozivnicu, javlja Fena. Ulaznice se također mogu rezervirati na broj: 063/940-584.

U okviru ovogodišnjih Dana filma Mostar održat će se i audicija za film “Mrtve ribe plivaju na leđima”, koji bi se sljedeće godine trebao snimati u Mostaru. Redatelj filma bit će Kristijan Milić, a scenarij potpisuje Josip Mlakić.

Upravo će književnik Josip Mlakić biti dobitnik priznanja “Stablo ljubavi” koje se tradicionalno dodjeljuje u okviru Dana filma Mostar. Uz Mlakića, ovogodišnji dobitnik statue “Stablo ljubavi” bit će i glumac Milutin Mima Karadžić.

Nakon svečanosti otvaranja i reprodukcije filma “Hiljadarka”, u hotelu “Mepas” oko 22.30 sati upriličit će se HT Eronet Party, a goste će zabavljati hrvatska pjevačica Nina Badrić.

vecernji.ba

OGLASI

Loading