Select Page

Članovi HPD-a Pločno na Danima planinara Dalmacije 2015 – Baška Voda

Članovi HPD-a Pločno na Danima planinara Dalmacije 2015 – Baška Voda

Mjesto gdje planina ljubi more, ili obronci mitske planine Biokovo, proteklog vikenda 23. i 24. svibnja, bilo je poprište održavanja manifestacije Dani planinara Dalmacije.

Organizacija i domaćinstvo ove godine je dodijeljeno Hrvatskom planinarskom društvu ”Sveti Ilija” iz Baške Vode, koje je na platou Greben iznad Baške Vode izgradilo cijelu infrastrukturu i vrhunski organiziralo ovu manifestaciju, tako da smo svi pomalo iznenađeni visokim nivoom organizacije, kao i izrazitom ljubaznošću i gostoprimstvom domaćina.

DPD_2015_29

Po podacima organizatora na ovom skupu okupilo se 39 planinarskih društava iz Hrvatske, Slovenije, Engleske i iz PS Herceg Bosne tj. hrvatskih krajeva BiH, sa oko 500 planinara. Oba dana organizirano je bilo više izleta po padinama primorske strane Biokova, a organizator se pobrinuo da planinari i na izletima dobiju okrjepu.

DPD_2015_25

U 18:00 sati je otpočeo svečani dio programa i skup je otvorio predsjednik planinarskog saveza Splitsko-Dalmatinske županije Filip Balić, a prisutne je pozdravio i zaželio im ugodan boravak i druženje predsjednik HPD-a ”Sv. Ilija” Žarko Jozipović.

DPD_2015_3

Nakon uvodnih riječi i intoniranja himne u izvedbi limene glazbe otpočela je prava dalmatinska fešta i druženje uz pjesmu, ples, smijeh i razgovore, koja je trajala sve do jutarnjih sati, a za dobru zabavu pobrinulo se više glazbenih izvođača. Posebno su nas oduševili morski specijaliteti za večeru i sutrašnji ručak koji su bili u duhu dalmatinske kuhinje.

DPD_2015_5

Čvrste i intenzivne veze su između naših i susjednih Dalmatinskih palninarskih društava, a to potvrđuje i broj od 15 palninara našeg društva koji su posjetili ovu manifestaciju.

Na kraju zahvaljujemo domaćinu HPD Sveti Ilija iz Baške Vode na gostoprimstvu i čestitamo na izvrsnoj organizaciji.

hpd-plocno.com

OGLASI

Loading