Select Page

ČLANOVI UDRUGE INVALIDA ŽZH I DJECA S POSEBNIM POTREBAMA POSJETILI BLIDINJE I SUDJELOVALI NA SVETOJ MISI NA BARZONJI

ČLANOVI UDRUGE INVALIDA ŽZH I DJECA S POSEBNIM POTREBAMA POSJETILI BLIDINJE I SUDJELOVALI NA SVETOJ MISI NA BARZONJI

Dan je na Poljima krasan. U podne Gospa Snježna na Barzonji s velikom ljubavlju gleda na svoju djecu pristiglu autobusom. To su članovi Udruge s invaliditetom Županije Zapadnohercegovačke i s njima djeca s posebnim potrebama u pratnji svojih roditelja. Crkva Gospe Snježne postade odjednom pretijesna primiti sve vjernike. Čitanja su mladi vjernici podijelili između sebe, vodili misno pjevanje. Djeca su i vjernici pozorno i pobožno sudjelovali u svetom misnom slavlju, koju je predvodio i propovijedao fra Ante Marić.

04092016-barzonja-blidinje3

Pričali smo priču o starcu Pavlu koji svoga premilog Onezima krštena vraća njegovu gospodaru Filomenu i moli ga da ga primi kao brata, a ne više kao roba. I razglabali smo o našim odnosima, počevši od obitelji kojoj pripadamo. Koliko ljubavi imamo jedni za druge. Pretvaramo li neke svoje članove obitelji u robove, činimo li im svojim načinom života život nesnosnim.

04092016-barzonja-blidinje1

Nakon sv. misnog slavlja svi smo se za uspomenu fotografirali pred crkvom. A onda su sve drage goste u svoj obiteljski dom pozvali Mićo i Marija Palac sa svojom obitelji. Prštala je na sve strane sreća i ljubav druženja ljudi koji se duševno vole i imaju osjećaja jedni za druge. Posebno su razdragana djeca s posebnim potrebama. A nitko ne zna oćutjeti ljubav kao oni i uzvratiti je.

04092016-barzonja-blidinje2

U deset je sati u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci sv. misu predvodio don Ivan Šutalo župni Studenaca uz koncelebraciju fra Petra Krasića. Crkva je bila prepuna vjernika. I vjerujte, nigdje na svetim misama po Hercegovini nema toliko male djece kao u Poljima. Sve vrvi od njih, i oni su svjesni da ova ljepota Polja pripada njima i da im je njihovi roditelji s ljubavlju daruju.

Tekst: fra Ante Marić
Foto: Mirko Naletilić

OGLASI

Loading