Select Page

Čović: Federalizacija BiH je nužna, razbijači BiH su oni koji majoriziraju Hrvate

Čović: Federalizacija BiH je nužna, razbijači BiH su oni koji majoriziraju Hrvate
Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda Dragan Čović izjavio je da je federalizacija BiH nužna, jer je postojeće stanje neodrživo. Čović u intervjuu za BHRT ističe da više nije potrebno da dolaze stranci i upozoravaju kako je BiH trenutno nefunkcionalna, neupravljiva, neracionalna.

Zalaganje za federalizaciju, kaže Čović, ne znači razbijanje BiH kako to neki shvaćaju.

– Mi u HDZ-u i HNS-u snažno zagovaramo Bosnu i Hercegovinu, stalno napominjemo da je to naša domovina. Ali, želimo je urediti po mjeri čovjeka i konstitutivnih naroda, želimo joj dati jednu demokratičnost, slobodu za svakog pojedinca koji tu želi živjeti. Naravno, želimo europski put za BiH u kojoj će se živjeti, a ne iz nje odlaziti, kazao je Čović, kako prenosi Dnevnik.ba.

Prema riječima Čovića, razbijači BiH su oni koji su željeli uništiti Hrvate kao politički narod te da su oni bili najjači u protekle četiri godine, jer su se pokušali poigravati s legitimnim predstavnicima hrvatskog naroda.

Čović je, objašnjavajući prijedlog o hrvatskoj izbornoj jedinici u Federaciji rekao da je to virtualni projekt koji nema granica i traje samo jedan dan.

Čović kaže da ne vidi zašto bi netko tko voli BiH imao nešto protiv toga. Svaka je izborna jedinica multietnička, pa će biti i ta, kazao je Čović.

OGLASI

Loading