Select Page

Čović: Pozvat ću srpske predstavnike da se vrate u institucije BiH i tamo štite svoje interese

Čović: Pozvat ću srpske predstavnike da se vrate u institucije BiH i tamo štite svoje interese

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je za Fenu da će danas tijekom obraćanja na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banjoj Luci pozvati srpske predstavnike da se vrate u institucije Bosne i Hercegovine, jer tamo mogu najbolje štititi svoje interese.

-Poslat ću vrlo jasnu poruku kako vidim naše odnose i probleme, što su uzroci tih problema i kako vidim rješenje. Moramo raditi, razgovarati, tražiti rješenja i mirnim putem rješavati sve probleme u BiH. Moramo čuvati Ustav BiH i atak na Ustav od bilo koga mora biti jasno prepoznat. Nemamo alternative za rad u našim institucijama. Zato sam i došao u Banju Luku, u Narodnu skupštinu RS, kako bih pokazao poštovanje prema toj instituciji, kao što idem na sličan način govoriti i u općine, gradove, županije. Na kraju ću ih pozvati da se vrate u institucije BiH, jer najbolje će se i njihovi interesi štititi ako dođu u Parlamentarnu skupštinu i Vijeće ministara BiH i uključe se u njihov rad, bez obzira što su bili razlozi za izlazak iz njih, izjavio je Čović za Fenu pred današnje obraćanje u Narodnoj skupštini RS-a. Dodaje da razgovor nema nadomjestak i da „moramo učiniti sve da mirnim putom rješavamo probleme u BiH“.

-Različite strategije i pogledi koje imamo možemo samo zajedničkim radom kroz institucije harmonizirati  i napraviti jednu pozitivnu sinergiju. Uz uvažavanje ljudi koji su me pozvali, prepoznavanjem problema koje imamo, očekujem da i predstavnici ove i drugih institucija dođu u Parlamentarnu skupštinu BiH i iznesu svoje stavove o svim problemima, kazao je Čović. Naglašava da će istupati i kao predsjedatelj Doma naroda PS BiH, ali i kao predsjednik HDZ-a i HNS-a, jer želi da i oni Hrvati koji žive u RS budu predstavljeni njegovim glasom koji će se boriti i za njihovo mjesto unutar RS-a.

vecernji.ba

OGLASI

Loading