Select Page

HDZ BIH u VItezu organizirao “Donatorsku večer za poplavljena područja”

HDZ BIH u VItezu organizirao “Donatorsku večer za poplavljena područja”

VITEZ, 27.06.2014. Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, nakon sjednice Predsjedništva, održala je u Vitezu „Okrugli stol” i „Donatorsku večer za poplavljena područja.”

Okrugli stol pod nazivom “Smjernice strateškog gospodarskog razvoja Županije Središnja Bosna”, održao se u 18:00 sati u Konferencijskoj dvorani Etno sela “Čardaci”. Organizator ovog događaja je Politička akademija (PA) HDZ BiH. Na početku Okruglog stola nazočne je pozdravila Lidija Bradara, ravnateljica PA HDZ BiH, Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH te prof.dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.

O smjernicama gospodarskog razvoja ŽSB govorili su dr.sc. Stipo Frančić, predsjednik Skupštine gospodarstvenika ŽSB, prof.dr.sc. Zdenko Klepić, profesor Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Zoran Ljuboja, voditelj poslovnog odnosa srednjih poduzeća – Corporate UniCredit Bank dd Mostar.

Nakon Okruglog stola, u hotelu central u Vitezu, Ivan Vukadin, načelnik općine Tomislavgrad i udruga Stećak, Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture iz Grabovice kod Tomislavgrada, organizirali su prijem kandidatkinja za izbor najljepše Hrvatice u tradicijskoj nošnji izvan RH, sa vodstvom HDZ-a BiH. Dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Borjana Krišto, potpredsjednica HDZ BiH i Lidija Bradara, predsjednica ŽO ŽSB, primili su i razgovarali sa 28 djevojaka koje se natječu na spomenutom izboru.

„Danas ovdje u Vitezu HDZ BiH ima jednu plemenitu aktivnost, radi se o Donatorskoj večeri za pomoć poplavljenim područjima, s naglaskom na Posavinu, okupili smo se iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Veselimo se što vam možemo izraziti dobrodošlicu, podržavamo ovakve aktivnosti izbora najljepše Hrvatice, drago mi je što ste imali prigodu, bar vi koji niste često u na našim područjima, proći Bosnom i Hercegovinom, želim vam puno uspjeha u natjecanju”, rekao je dr. Dragan Čović.

U prepunoj dvorani hotela Central u Vitezu, održana je Donatorska večer “Prijatelji Posavini i drugim poplavljenim područjima”. Za organiziranje ovakvog načina prikupljanja donatorskih sredstava za pomoć stradalima u poplavama, pod sloganom “Prijatelji se poznaju u nevolji”, odlučili su se čelnici HDZ BiH u četiri županije: Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Hercegbosanskoj i Županiji Središnja Bosna.

Na ovoj dobrotvornoj večeri u Vitezu bili su načelnik općine Posušje Branko Bago, predsjednik Općinskog vijeća ivan Lončar, predsjednik OO HDZ BIH Posušje Ivica Pavković sa svojim suradnicima.

„Obitelj od preko 35 tisuća članova, svojom snagom i zajedništvom, na ovakvim skupovima može kazati da ostajemo uvijek uz probleme svoga naroda, hrvatskog naroda, te svakog građanina BiH. Ovih dana smo intenzivno surađivali i posjećivali ugrožena područja, hvala svima onima koji su od prvih dana bili uz poplavljena područja.

Predsjednici Vlada svih naših Županija bili su uz Posavinu, kao i svi mi, i dalje ćemo zajedno dijeliti dobro i zlo. Kroz ovih mjesec i pol dana, kroz individualne ali i organizirane humanitarne akcije, pokazali smo koliko nam je stalo do naših ljudi. Svi oni koji nisu bili u Posavini moraju znati cjeniti katastrofu koju je priroda učinila u Bosni i Hercegovini, možda ljudima i nije bitno materijalno, koliko je bitno da osjete da nisu sami.

Velika zahvala svim članovima HDZ BiH koji su na bilo koji način pomogli, i pomažu ugrženim područjima, a hvala i onima koji nisu članovi, a pomažu našim ljudima nesebično” kazao je dr. Dragan Čović na humanitarnoj večeri.

hdz vitez2

hdz vitez3

hdz vitez4

OGLASI

Loading