Select Page

ČOVIĆ U ZENICI: Sigurni budite, neće se ugasiti županije

ČOVIĆ U ZENICI: Sigurni budite, neće se ugasiti županije

”Nakon prošlog skupa od prije 7 ili 8 mjeseci, ništa se skoro nije promijenilo u našim odnosima, ali ima jedna novost, HDZ BiH je osnovao Internet TV. Na našoj TV uvijek možete vidjeti ovaj skup, i pratiti događanja iz HDZ-a BiH. Sigurno se pitate zašto, baš zato što uvijek možete vidjeti i pratiti rad HDZ –a i ovu našu završnu fazu izbora, počevši sinoć od Neuma i Stoca pa večeras iz Zenice. Ako sve skupove pogledate, vidjet ćete da mi javno i uvijek pričamo isto, a to je položaj Hrvata u BiH koji mora biti jednak s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini”, rekao je predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović na dobro posjećenom predizbornom skupu jučer u Zenici.

Predsjednik Čović uradio je kratak presjek aktivnosti koje provodi HDZ BiH i stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH, te rekao: ”Za vas i za one koji slikom i tonom čuju sto se događa u Zenici, našim svećenicima, koji su danas ovdje s nama iz svih zeničkih župa, budite uvjereni da HDZ i HNS BiH žele vratiti Hrvatima ono što im pripada, ono što je njihovo, ono što drugi ne priznaju, a trebali bi. HDZ i stranke okupljne u Hrvatski narodni sabor BiH svojom ustrajnošću šalju poruku da ne žele zatirati BiH, nego aktivnim radom graditi modernu BiH, BiH kao zajednicu tri jednakopravna naroda. Odlučili smo se boriti za bolju BiH koja će normalno funkcionirati. Sigurni budite neće se ugasiti kantoni / županije, kako neki već najavljivaju.

Novi federalni ustroj

Hrvatski narodni sabor na čelu s HDZ-om BiH šalje 7 odgovora na goruća pitanja koja pogađaju Bosnu i Hercegovinu, rekao je predsjednik Čović govoreći o programu HDZ-a i HNS-a BiH. Dr. Čović je naglasio točke za koje će se zalagati HDZ i stranke okupljene oko HNS-a BiH, a to su: Novi federalni ustroj BiH koji će garantirati jednakopravnost hrvatskog naroda; kandidatski status za Europsku uniju (EU) u sljedeće četiri godine; gospodarski rast i razvoj svih krajeva BiH; pravna država u punom smislu; odlučna borba protiv korupcije i kriminala; socijalna pravednost te zaštita dostojanstva i prava branitelja Domovinskog rata.

”Uvjeren sam da je ovo istinski program za državu BiH, koju bi mogli svi prihvatiti kao svoju domovinu i u kojoj bi mogli osigurati sebi egzistenciju, sačuvati osobno dostojanstvo i razvijati svoj identitet. Konačno smo uspjeli ujediniti i razmišljanje Hrvatske politike iz Republike Hrvatske, politiku HDZ-a i HNS-a podržavaju sve razine vlasti, a ne samo Hrvati nego i Bruxelles, Berlin, Washington.

Bez obzira što će i tko obećavati i nuditi u ovoj kampanji, sasvim je izvjesno da će HDZ BiH zajedno sa strankama koje smo okupili oko HNS-a BiH dobiti, ja vas uvjeravam, više od 70 posto glasova hrvatskog biračkog tijela.

Na ovim izborima moramo poslati jasnu poruku, ima smisla izaći na izbore, jer je ovo povijesno vrijeme, moramo stvoriti ambijent za pozitivno ozračje i ozbiljno se baviti svim važnim pitanjima, raditi dobro za hrvatski narod na svim područjima BiH gdje žive Hrvati“, zaključio je dr. Čović.

Potpora iz Hrvatske

Predsjednik OO HDZ BiH Zenica, Josip Pojavnik, iskazao je veliko zadovoljstvo na veličanstvenom odazivu i velikom broju nazočnih na ovom skupu, te naglasio da je Zenica sredina koja uvijek podržava HDZ BiH, a tako će biti i ovog puta.

Izaslanik HDZ-a RH i predsjednika Tomislava Karamarka, Ivan Anušić, predsjednik HDZ RH ŽO Osječko – baranjske županije, prenio je srdačne čestitke i pozdrave predsjednika Tomislava Karamarka, te podržao rad i ideju Hrvatskog narodnog sabora BiH, uz punu potporu Hrvata iz Hrvatske, Hrvatima u BiH. „Kada dođete na vlast, gradit ćete bolju budućnost, želim vam mnogo uspjeha u svoje ime i u ime predsjednika HDZ RH Tomislava Karamarka“, rekao je na skupu u Zenici Ivan Anušić.

Ivo Tadić, nositelj liste HDZ BiH i koalicije stranaka HNS BiH za Skupštinu Ze – Do županije kazao je kako je cilj prepoznati probleme Hrvata u ovoj županiji s osvrtom davanja rješenja, odnosno odgovora na ta probleme.

Izaći na izbore i dati glas Čoviću

”Tražit ćemo političku pravnu i svaku drugu sigurnost, da se ne ponovi platformaška Vlada od prošlih izbora. Buduća Vlada mora poštivati volju Hrvatskog naroda, a upravo HDZ i HNS nude odgovore na sve probleme kroz 7 točaka izbornog programa, na kraju, iziđite na izbore i zaokružite ljude koji imaju rješenje, koji imaju odgovor“, zaključio je Tadić.

Josip Martić nositelj liste HDZ BiH i koalicije stranaka HNS BiH za Zastupnički dom Parlamenta F BiH, obratio se na skupu u Zenici, i pozvao sve okupljene da iziđu na izbore kako bi se stalo na kraj nelegalnoj Federalnoj vladi, koja centralizira sve procese, koja obespravljuje hrvatske branitelje.

Nositelj liste HDZ BiH i koalicije stranaka HNS BiH za Zastupnički dom PS BiH, Nikola Lovrinović, pozdravio je nazočne na skupu u Zenici, posebno svećenike.

”Program HDZ-a i HNS-a BiH za ove izbore zasnovan je na načelima pamćenja hrabrosti, principjelnosti. Stranke okupljene oko HNS-a BiH na čelu s HDZ-om BiH ponudili su 7 odgovora kojih ćemo se držati, i od naših zahtijeva za ravnopravnosti nećemo odustati. 12 listopada budite nam vjetar u jedra, iziđite na izbore i odaberite kandidate s lista HDZ- a i HNS-a i dobit ćete odgovor, predsjednik Čović nek bude naš izbor, jer nas jedini može izvesti svojom sposobnšću i upornošću iz ove situacije“, kazao je Lovrinović.

Za već odličnu atmosferu dodatno su se pobrinuli Mate Bulić i Ivan Jelić, te grupa „Nostalgija“.

OGLASI

Loading