Select Page

Dalmacija odsječena, bura odnijela tanker i srušila golemu dizalicu

Dalmacija odsječena, bura odnijela tanker i srušila golemu dizalicu

Na desetke intervencija imali su djelatnici splitske Javne vatrogasne postrojbe zbog jake bure koja je puhala svom silinom na širem splitskom području, doznaje se danas u Županijskom vatrogasno-operativnom centru. Primjerice, na Paškom mostu izmjereni su udari od 217 km/h, a na Svetom Juri na Biokovu 201 km/h. 

Splitski vatrogasci imali su pune ruke posla: uklanjali su srušena stabala s prometnica i grane s parkiranih automobila, sanirali istjecanje goriva iz burom prevrnutog skutera, skidali su potrgane reklame, reklamne panoe i balkonske ograde, uklanjali lim sa zgrada. Uz to, ugasili su goreći dimnjak u ugostiteljskom objektu te pomogli Hitnoj medicinskoj pomoći u zbrinjavanju dviju starijih osoba u središtu grada.

Županijski centri 112 zaprimili su brojne dojave o srušenim stablima na prometnice, oštećivanju krovova i fasada te električnih i telekomunikacijskih vodova.

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading