Select Page

Posušje: Dosta posla za službe civilne zaštite i elektre nakon olujne bure noćas

Posušje: Dosta posla za službe civilne zaštite i elektre nakon olujne bure noćas

Prema izvještaju Operativnog centra civilne zaštite naše županije tijekom noći je bilo dosta posla za službe civilne zaštite.

Najveći broj intervencija imali su vatrogasci koji su uglavnom izlazili na teren i uklanjali drveća koja su zbog olujne bure padala na prometnice i električne vodove. Jučer u vremenu od 18:30 do 19:55 sati, posuški vatrogasci (2 vatrogasca s 1 vozilom) na stadionu Mokri dolac, izišli su na tehničku intervenciju. Jak vjetar odlomio je krov na istočnoj tribini te oštetio krovnu konstrukciju, a šteta je zabilježena i na zidu istočnog dijela stadiona koji je gotovo u cijelosti srušen.

 Vatrogasci su jučer u večernjim satima više puta izlazili na teren kako bi uklonili stabla s prometnica. Tako su sinoć zbog drveća na prometnicama intervenirali na lokalitetu Bakule (putni pravac Posušje -Rakitno), te u mjestu Čitluk (putni pravac Posušje Vir). Jutros su pak vatrogasci uklanjali stablo s prometnice na lokalitetu Bage.

U mnogim dijelovima Posušja dolazilo je do prekida u opskrbi električnom energijom tijekom cijele večeri. Prema informacijama koje smo dobili iz Elektre u Posušju, još uvijek ima dosta djelova općine Posušje gdje nema struje. Struje nema u naseljima Podzavelima, Vinjana, Vira, Zavelima, dakle zapadni dio općine Posušje. Ni u nekim djelovima Rakitna i Bosiljne nema struje. Razlog je uglavnom, kazali su nam u Elektri granje i drveća koje je bura srušila na električne vodove. Radnici Elektre su na terenu i rade na otklanjanju kvarova.

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima, u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugažen snijeg i led na kolniku. Na prometnicama diljem Hercegovine i jugozapadne Bosne jutros je bilo dosta komada drveća, odrona i drugim predmeta koje je nanijela bura. Zbog loših vremenskih uvjeta za sve kategorije vozila zatvorena je cesta Prozor – Mokronoge. Od 07:20 sati jutros je za sve kategorije vozila otvorena cesta  Kupres – Šujica. Vozači se upozoravaju na jake bočne udare vjetra na području Hercegovine i zapadne Bosne.

Radioposusje.ba

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading