Select Page

Divlji konji iz Livna i Kupresa u posuškoj Lekinoj Dragi

Divlji konji iz Livna i Kupresa u posuškoj Lekinoj Dragi

U  vrijeme jakih vjetrova, pa i šteta, čuli smo i male, ali i zanimljive šale i zgode.

U posuškom Čitluku su se rušili oras i drugo drveće, a u Vinjanima krovovi s kuća. Puno je srušeno drveća u Mandurićima, Vinjanima i drugim mjestima. No, ipak je bilo i šaljivih priča. Tako smo čuli priču u Čitluku.

– Meni je vitar odnio taćku u Joviće (RH), rekao jedan Cigo. No, odmah je stigla priča kako je vjetar s jedne kuće donio cigle na susjednu i riješio nevolje.

Čuli smo i priču u kafiću kako je jedenome Vinjančaninu vjetar odnio ženu dalje od kuće, a drugi je uzvratio. Eh, da je moju odnio daleko dalje, častio bi vas sve u kafiću.

No, u Cerove doce su pristigli divlji konji pa su se svi začudili. Tu je tek dvoje-troje mještana a konja je više stiglo nego cijelo malo selo, ili naselje Lekine Dage.

Ipak, u cijeloj zimskoj priči i nevoljama, pa i štetama, prevladala je šala koja se prepričava u posuškim kafičima i na susretima Posušana i Hercegovaca..  

Posušje.net/PC

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading