Select Page

Dodik dobio ogromnu podršku za veto i tako eliminirao zahtjeve Komšića i Džaferovića

Dodik dobio ogromnu podršku za veto i tako eliminirao zahtjeve Komšića i Džaferovića

Predsjedništvo BiH za sada neće uputiti Zaključak Hrvatskoj u vezi izgradnje Pelješkog mosta, kojim se ta zemlja poziva na privremenu obustavu gradnje spomenutog mosta do razgraničenja na moru, uz opciju i sudskog spora. To je potvrđeno nakon što je danas NSRS dvotrećinski potvrdila izjavu Milorada Dodika da je time ugrožen vitalni interes RS-a.

Cjelodnevna rasprava u Narodnoj skupštini Republike Srpske okončana je izglasavanjem potrebne 2/3 podrške izjavi Milorada Dodika na Zaključak druge dvojice članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića o tome da je ulaženje u spor s Hrvatskom u vezi Pelješkog mosta vitalni interes Republike Srpske.

Uprkos burnoj raspravi, koja je često izlazila iz okvira teme i doticala se dnevnopolitičkih pitanja, Dodik je osigurao 2/3 većinu, zahvaljujući podršci njegovog SNSD-a SP-a, DNS-a, Ujedinjene Srpske, Demosa, i nekih drugih poslanika. Ukupno je za Dodikovu izjavu glasalo 60 zastupnika, od ukupno 72 prisutna zastupnika. Šest ih je bilo protiv, a šest suzdržano.

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading