Select Page

Dodjela Huawei stipendija najboljim studentima

Dodjela Huawei stipendija najboljim studentima

Deset studenata Sveučilišta u Mostaru: sedam studenata tehničkih, a troje društvenih znanosti, dobilo je stipendije tvrtke Huawei koje su im uručene na svečanosti priređenoj na Filozofskom fakultetu. Riječ je o iznosu od po 1 000 eura.

Odluku rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zorana Tomića o dodjeli stipendija izvrsnim studentima čiji je prosjek ocjena 5,00, obrazložila je pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof. dr. Vesna Kazazić: „Čestitam svim studentima koji su pokazali izvrsnost u znanju i studiranju, a ovim putem zahvaljujem tvrtkama Huawei i HT ERONET, koji su prepoznali naše Sveučilište i naše rezultate te omogućili ovim mladim ljudima da ovako budu nagrađeni za svoj trud i rad. Upravo HT ERONET povezao nas je s Huaweijem i pomogao da ideju o stipendiranju izvrsnih studenata našega Sveučilišta provedemo u djelo. Uz zahvalu ovim tvrtkama, želim da u budućnosti ovakve mlade ljude, izvrsne studente, prepoznaju i natržištu rada.“

Podsjetimo, još je prošle godine HT ERONET povezao svoje poslovne partnere iz Huaweija sa Sveučilištem u Mostaru, a Sporazum o stipendiranju potpisan je tijekom Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2016. Tada se, između ostalih, obratio i predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac koji je istaknuo kako ova tvrtka snažno podržava sve inicijative usmjerene ka razvoju i napretku Sveučilišta u Mostaru i potpore studentima te da će HT ERONET nastaviti s ovakvim i sličnim projektima.

Stipendije je dodjelio rektor Sveučilišta prof. dr. Zoran Tomić, koji je istaknuo kako se razvija suradnja s velikim brojem tvrtki koji su pokazali zanimanje za najbolje studente Sveučilišta.

„Na taj način se ponovo potvrđuje da oni studenti koji teško i marljivo rade, dobivaju zasluženu nagradu. Mi ćemo promovirati nagrađene studente i promovirat ćemo rad i trud. Zato nam je uistinu drago da smo danas imali iznimno važan susret na naše Sveučilište“ – kazao je rektor.

U petak će također na Dan Svečilišta, biti upriličena dodjela Rektorove nagrade najboljim studentima, što će još jednom biti jasan pokazatelj isplativosti ulaganja u obrazovanje i učenje. Svi mi, poručio je rektor, na tržištu moramo pokazati svoje konkurentne sposobnosti i znanje i boriti se unutar tog tržišta.

posusje.net

OGLASI

Loading