Select Page

Dodjelom nagrada najboljim glumcima svečano zatvoren 10. MOFF

Dodjelom nagrada najboljim glumcima svečano zatvoren 10. MOFF

Svečana dodjela nagrada najboljim glumcima i zatvaranje 10. Mostar Film Festivala (MOFF) upriličeno je u srijedu navečer u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Odluke o najboljim ovogodišnjim glumačkim ostvarenjima donio je žiri MOFF-a kojega su činili Sandra Rančić, novinarka, dokumentaristica, direktorica festivala glazbenog dokumentarnog filma DOK’N’RITAM; Jaime Olabarri Powell, španjolski fotograf i Dževdet Tuzlić, novinar i filmski kritičar te predsjednik međunarodnog žirija glumac Velibor Topić.

Žiri Mostar Film Festivala birao je najbolje glumačke izvedbe u kategorijama: najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolja sporedna ženska i muška uloga te najbolji debitant.

Nagrade ‘Stablo ljubavi’ dobili su:

Ksenija Marinković – najbolja ženska uloga – za ulogu Vesne u filmu “S one strane” redatelja Zrinka Ogreste.

Stjepan Perić – najbolja muška uloga – za ulogu u filmu “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića.

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu: Nataša Petrović za ulogu Katerine u filmu “Lazar” redatelja Svetozara Ristovskog i Dijana Vidušin za “Ministarstvo ljubavi” redatelja Pave Marinkovića.

Nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu: Goran Navojec za film “Lazar” redatelja Svetozara Ristovskog i Muhamed Hadžović za ulogu Gavrila u filmu “Smrt u Sarajevu” redatelja Danisa Tanovića.

Nagrada za najboljeg debitanta: David Todovski za ulogu Zorana u filmu “Oslobođenje Skoplja” redateljskog dvojca Rade i Danila Šerbedžije.

Specijalno priznanje žiri MOFF-a dodijelio je glumcu i redatelju Radi Šerbedžiji u filmu “Oslobođenje Skoplja”.

Podsjećamo, na MOFF-u je proteklih večeri prikazano sedam igranih ostvarenja iz BiH i regije koji su se borili za glavna priznanja Festivala.

“Priveli smo kraju i 10. MOFF, prešli smo u festivale, obavili smo ovu prvu festivalsku godinu jako uspješno. Ja sam prezadovoljan s kompletnim programom, od ljudi i naročito vas novinara koji ste ove godine dali veliki obol našem festivalu i na tome vam veliko hvala”, kazao je direktor MOFF-a Slaven Knezović.

“Mi ćemo već od sutra početi pripreme za 11. MOFF i drago mi je da smo i ove godine stavili Mostar na filmsku mapu svijeta”, naglasio je Knezović.

pogled.ba

OGLASI

Loading