Select Page

Donald Trump i Kim Jong Un nisu uspjeli postići nikakav sporazum

Donald Trump i Kim Jong Un nisu uspjeli postići nikakav sporazum

Bijela kuća objavila je da nije postignut sporazum između američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una na drugom summitu. “U ovom trenutku nije postignut sporazum, ali njihovi timovi se vesele sastanku u budućnosti”, napisala je u izjavi glasnogovornica Bijela kuća Sarah Sanders.

Sanders je dodala da su predsjednik Trump i predsjednik Kim Jong Un imali vrlo dobre i konstruktivne razgovore u Vijetnamu, 27. i 28. veljače 2019. godine. “Dvojica čelnika razgovarali su o različitim načinima unaprjeđenja denuklearizacije i gospodarskih koncepata”, stoji u izjavi.

Inače, sjevernokorejski vođa Kim Jong Un rekao je prije toga novinarama da bi pregovori o nuklearnim pitanjima mogli uroditi dobrim rezultatima i to odgovarajući prvi puta na pitanje stranih novinara.

“Prerano je za prognoze ali ne bih rekao da sam pesimist”, odgovorio je sjevernokorejski čelnik na pitanje novinara Washington Posta o mogućem ishodu summita s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

“U ovom mi se trenu zaista čini da će rezultati biti dobri”, dodao je Kim na kratkom brifingu s novinarima u hotelu Sofitel Legend Motropole Hanoi.

Američki predsjednik Donald Trump pohvalio je odnos sa sjevernokorejskim liderom, ponovivši nekoliko puta da “nema razloga za žurbu… brzina mi nije važna… Važno je da postignemo pravi sporazum”.

“Jako mi je drago što neće biti testiranja”, istaknuo je Trump, aludirajući na sjevernokorejsku pauzu u testiranju nuklearnih i interkontinentalnih raketa od 2017. godine.

Ponovio je također da Sjeverna Koreja po njegovom mišljenju može biti “ekonomska sila” ako dvije strane postignu sporazum”.

vecernji.ba

OGLASI

Loading