Select Page

DRAGAN ČOVIĆ U LIVNU: Stranke HNS-a će dobiti više od 70 posto glasova Hrvata

DRAGAN ČOVIĆ U LIVNU: Stranke HNS-a će dobiti više od 70 posto glasova Hrvata

Svečanost obilježavanja 24. obljetnice utemeljenja OO HDZ BiH Livno započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u parku kod Spomen križa, a nastavila se svečanom sjednicom u prepunoj kinodvorani u Livnu. U ime domaćina nazočnima se obratio Darinko Mihaljević, predsjednik OO HDZ BiH Livno, koji je temeljito prikazao put HDZ-a BiH kroz 24 godine djelovanja u Livnu. Nazočnima se obratila i Borjana Kršto, potpredsjendnica HDZ-a BiH i zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. – HDZ BiH kao stranka je znao odgovoriti na sve izazove.

Vrijeme u kojem se danas nalazimo nije ništa manje složeno ni teško. Ipak, svjedoci smo kako se u posljednje vrijeme sve jače i glasnije čuje glas o poziciji i položaju Hrvata u BiH i iz Zagreba, Bruxellesa pa i Washingtona. Nadam se i duboko vjerujem kako nam to ulijeva nadu i daje snagu da i dalje ustrajemo na jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH, rekla je Krišto.

Nazočnima se obratio i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović.

– Da nije bilo odlučnosti i hrabrosti, teško da bi mi danas dobili prigodu i spominjati se da smo Hrvati. U Hrvatskoj demokratskoj zajednici za mene čini jedno posebno zadovoljstvo činjenica što smo najorganiziranija politička stranka ne samo u BiH nego i šire, a sa svojih 36.000 članova HDZ BiH predvodi hrvatski narod. Želim posebno naglasiti kako smo svime modernim što smo napravili u organizacijskom i svakom drugom pogledu, poslali jasnu poruku, koju je prepoznao i politički čimbenik Republike Hrvatske. Bez obzira što će i tko obećavati i nuditi u ovoj kampanji, sasvim je izvjesno da će HDZ BiH zajedno sa strankama koje smo okupili oko HNS-a dobiti, ja vas uvjeravam, više od 70 posto glasova hrvatskog biračkog tijela. Ne treba nama graditi velikane i lidere kroz današnje predstavnike HDZ-a BiH, niti bilo tko želi to biti iz Predsjedništva HDZ-a BiH. Mi želimo biti velika obitelj koja želi dobro svom narodu. Siguran sam kako je naš put, put za dobro čovjeka, zato budimo ponosni što smo Hrvati i što služimo svom Hrvatskom narodu“, zaključio je predsjednik dr. Dragan Čović u svome govoru tijekom proslave 24. obljetnice osnivanja HDZ-a BiH u Livnu.

VLM

OGLASI

Loading