Select Page

Dubrovčani slavili na 4. memorijalnom turniru bridža u Posušju

Dubrovčani slavili na 4. memorijalnom turniru bridža u Posušju

4. po redu memorijalni turnir u bridžu pod nazivom „Jerko Jerry Kovač“ održan je danas u Posušju. Ovogodišnji natjecatelji dolaze iz Hrvatske (Zadar, Dubrovnik, Split, Imotski i Sisak), Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Banja Luka, Posušje). Ukupno su nastupila 24 para, odnosno na turniru je nastupilo 48 igrača bridža.

Najbolji su bili Toni Radić i Miho Jančić iz Bridž kluba „Dubrovnik“, drugi najuspješniji bili su Siniša Kuruzović i Jasmina Vignjević iz Bridž kluba „Banja Luka“, dok su treće mjesto osvoljili Živo Tikvica i Ivica Obad iz Bridž kluba „Dubrovnik“.

Podijeljene su nagrade i za najbolji strani par, domaći par, mix par, damski, ali i onaj par koji je nastupio prvi put. Tako su najbolji miješani par Siniša Vuleta i Dragana Ognjenović iz Bridž kluba „Sarajevo“, najbolji strani par bili su Boris Lovjer i Eden Kravarević Nikoleta iz dubrovačkog bridž kluba „Mlini“, najbolji domaći par su Tvrtko Picukarić i Krešo Tomić iz Bridž kluba „Herc“ iz Posušja, najbolji damski par su bile Lidija Lončar i Tatjana Ošti iz Bridž kluba „Banja Luka“, dok su najbolji poćetnički par bili June Smith i Sunita Subašić iz Bridž kluba „Sarajevo“.

„Turnir je prošao dobro. Zadovoljni smo, mada kao organizatori uvijek mislimo da može bolje. Mi smo po brojnosti jedan jako mali klub, ali po kvaliteti stojimo jako dobro. Drago nam je da smo i ove godine dio kulturno – zabavne i športske manifestacije „Posuško lito“, kazao je predsjednik Bridž kluba „Herc“ iz Posušja Slaven Penava. Uputio je zahvalu općini Posušje i Ministarstvu gospodarstva ŽZH koji su potpomogli ovaj jedinstveni turnir u BiH. Naime, bridž klub iz Posušja tek je treći takav klub u Bosni i Hercegovini.

Sudionici turnira složno su kazali da je ovaj turnir prijateljskog karaktera budući da se igrači dobro poznaju i stalno koriste prilike za susrete. Složni su i kada je u pitanju bridž: igra koja je zabavna, društvena i prije svega igra koja razvija intelektualne sposobnosti i koja pomaže da se mozak drži u formi.

Turnir „Jerko Jerry Kovač“ se održava u spomen na preminulog Posušanina Jerku Jerrya Kovača, koji je 2015. godine uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu. Domaćin ovog natjecanja je Bridž klub “Herc” iz Posušja.

radioposusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading