Select Page

DUBROVNIK: Bridžisti organizirali turnir u čast Jerki Jerryju Kovaču!

DUBROVNIK: Bridžisti organizirali turnir u čast Jerki Jerryju Kovaču!

Kiril Marinovski i Marko Šipuš s rezultatom od 61.38 posto odnijeli su pobjedu na prvom memorijalnom bridž turniru u časst Jerke Kovača,nedavno preminulog člana Bridž kluba Dubrovnik, koji je 2015. godine uvršten u Guinnesovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu.

bridz klub herrc bridz klub herrc 6

Turnir je održan u hotelu Royal Princess u Dubrovniku, a nastupio je 31 par iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Drugo mjesto osvojio je par iz Bridž kluba Astarea iz Mlina, Pero Jemo i Stijepo Čubela sa 60,34 posto, dok je treći par Bridž kluba Split, Aljoša Čakić i Miro Tesla sa 60.26 posto.

bridz klub herrc 6 bridz klub herrc 7

Na jakom turniru, na kojem je nastupio veliki broj državnih prvaka, nastupili su članovi Bridž kluba “Herc” iz Posušja Stanislav Mandurić i Slaven Penava koji su u ukupnom poretku završili na desetom mjestu.

Neslužbeno doznajemo da je u pripremi organizacija memorijalnog turnira u čast pok. Jerki koji bi se trebao održati polovicom ove godine na Blidinju.

bridz klub herrc 2 JERKO_KOVAC

Podsjetimo, Jerko Kovač preminuo je 1. prosinca 2015. u 103. godini života.  Rođen je 13. ožujka 1913. u Posušju. U Dubrovnik je prvi put stigao prije gotovo 90 godina. Nakon Drugog svjetskog rata je odselio u Ameriku, tamo naučio igrati bridž te ga igrao gotovo 70 godina. Prošle godine, na svoj 102. rođendan, Kovač, član Bridž kluba Dubrovnik, zaigravši na timskom Kupu Hrvatske u Dubrovniku ispisao je povijest! Ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu.

Posušje.net/Dulist.hr/Foto: Kone

OGLASI

Loading