Select Page

DVA SLUČAJA ZARAZE: U Banjoj Luci koronavirusom zaraženi otac, ali i njegovo dijete koje je išlo u školu

DVA SLUČAJA ZARAZE: U Banjoj Luci koronavirusom zaraženi otac, ali i njegovo dijete koje je išlo u školu

Kod stanovnika Banje Luke, koji je na radu u Italiji, i njegovog djeteta potvrđena je zaraza koronavirusom, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić.

Na konferenciji za medije rečeno je kako je pacijent smješten na Univerzitetskom kliničkom centru RS, da je dobrog općeg stanja, da je imao blagu temperaturu te da mu supruga i dijete žive u Banjoj Luci. Entitetski organi istakli su da nema mjesta panici, kao i da se problemu pristupa odgovorno.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić obratio se danas javnosti te kazao da je riječ o sredovječnoj osobi koja se javila službama u skladu s pravilima. Kako kaže, početkom sedmice urađeni su nalazi i virus je potvrđen, a pacijent je izolovan na UKC RS.

On je istaknuo da se pacijent osjeća dobro i da ovo nije ništa neočekivano, jer dosta ljudi iz BiH radi u Italiji, ali i da se može očekivati još slučajeva. Istaknuo je da su ostvareni kontakti s obitelji oboljelog i da je potvrđena zaraza koronavirusom kod djeteta.

Kako kaže, ostvareni su kontakti sa školom u koju dijete ide i pokušavaju ostvariti kontakt sa svim osobama s kojim su oboljeli bili u kontaktu. On je rekao da se i dijete osjeća dobro, a da pacijentova supruga nije pozitivna na koronavirus.

OGLASI

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading