Select Page

Eksplozija u Leverkusenu, širi se otrovni oblak. Najmanje jedna osoba poginula

Eksplozija u Leverkusenu, širi se otrovni oblak. Najmanje jedna osoba poginula

SNAŽNA eksplozija pogodila je područje njemačkog grada Leverkusena, u kojem se nalazi i kemijski koncern Bayer. 16 ljudi je ozlijeđeno, četvero teško, a pet osoba je nestalo. 

U TIJEKU JE KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Prvi se medijima obratio Lars Friedrich, voditelj Chemparka u kojem se dogodila strašna eksplozija. “Ovo je traumatičan dan za nas. Činimo sve što možemo da što brže cijelu situaciju dovedemo pod kontrolu. Iztražavbam najdublju sućut obiteljima poginulog i povrijeđenih. Nadam se da će četvorica nestalih biti nađeni živi.” 

Riječ je onda uzeo gradonačelnik Leverkusena Uwe Richrat. On kaže da je i sam čuo glasnu eksploziju i onda počeo nazivati ljude da vidi što se dogodilo.

Voditelj vatrogasne službe Leverkusena Stephan Hummel izjavio je da su brzo poslali sve snage na mjesto eksplozije.

“I dalje intenzivno tragamo za nestalima, to nam je prioritet”, rekao je Hummel.

Jedan od ozlijeđenih ima teške opekline po cijelom tijelu

Novinari su voditelja Chemparka Larsa Friedricha pitali koje se kemikalije nalaze u otrovnom oblaku. On je odgovorio da je u Chemparku, primjerice, bilo klora, ali da se zasad ne zna točan kemijski sastav otrovnog oblaka. Apelira na sve građane da ne izlaze i da se ne približavaju otrovnom oblaku.

Friedrich nije htio spekulirati o uzrocima požara i eksplozije. “Trenutno je prioritet pronaći nestale, a istraga uzroka eksplozije već je počela. Ne želimo širiti neprovjerene informacije i pretpostavke”, rekao je voditelj Chemparka.

“Jedan od ozlijeđenih ima doista teške opekline po cijelom tijelu. Što se tiče imena poginulog, još utvrđujemo njegov identitet, a i nećemo ga objaviti prije nego informiramo obitelj”, rekao je Friedrich.

“Ne znamo točno gdje je požar započeo, ali je zahvatio tri velike cisterne koje su posve oštećene”, rekao je voditelj Chemparka.

OGLASI

Loading