Select Page

Otkazana sjednica Zastupničkog doma jer nisu došli zastupnici iz Republike Srpske

Otkazana sjednica Zastupničkog doma jer nisu došli zastupnici iz Republike Srpske
Današnja 23. sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine otkazana je zbog nedolaska političara iz Republike Srpske koji su zbog donošenja Zakona o negiranju genocida odlučili bojkotirati rad institucija BiH.

Ovu informaciju potvrdio je Predrag Kojović (Naša stranka) koji se obratio medijima nakon proširene sjednice Kolegija koja je prethodila.

Upravo je završena proširena sjednica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i donesena je odluka da se današnja sjednica otkaže. Nova će biti zakazana početkom devetog mjeseca. Ustav BiH predviđa ovakve situacije i sadrži cijeli skup odredbi pod nazivom obvezujućg sudjelovanja koje bi omogućilo održavanje sjednice ako je većina prisutna. Ovo naglašavam jer je odluka Kolegija političkog, a ne poslovničkog karaktera kako bi se dalo vrijeme da se riješe krize koje su izazvale stranke iz RS-a, rekao je Kojović.

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka predsjednika parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj povodom odluke Valentina Inzka da nametne dopunu Zakona u vezi sa zabranom i kažnjavanjem negiranja genocida doneseno je pet zaključaka, među kojima je i onaj o bojkotu srpskih predstavnika u radu institucija BiH, piše Dnevnik.ba.

Između ostalog, predstavnici iz RS-a su naveli kako smatraju da ne postoje uvjeti za rad srpskih predstavnika u institucijama – Predsjedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Vijeću ministara BiH.

Istaknuto je da se srpski predstavnici neće povući iz institucija BiH već za sada neće djelovati jer smatraju da za to nemaju uvjete.

(www.jabuka.tv | Foto:N1)

OGLASI

Loading