Select Page

eroGAG: Predstavljena mala zbirka hercegovačkog žargona

eroGAG: Predstavljena mala zbirka hercegovačkog žargona

Quenn dvorana u Mepas Mall-u večeras je bila premala da primi sve one koji su htjeli prisustvovati predstavljanju “eroGAG rječnika”, odnosno maloj zbirci hercegovačkog žargona.

Facebook stranica ”eroGAG” svojevrsni fenomen, je u kratkom vremenu uspjela skupiti preko 100 000 pratitelja, a svojim sakodnevnim objavama o hercegovačkom narodnom izričaju, na satiričan i smiješan način, nasmijava mase..

Rječnikom je zaokružen dvogodišnji rad grupe autora s hercegovačkog krša koja je na humorističan način iz zaborava vratila neke davno zaboravljene običaje i pojmove našeg kraja.

erogag-1026116

Večeras su o rječniku govorili Boris Čerkuč, radijski voditelj i kolumnist, Ivan Rozić, inicijator ”Čokoladnih nereda u Mostaru”, Ivona Milas, voditeljica Degordian BH ureda i Željko Šteger s portala Bljesak.info. Program je vodila Mirela Bunoza Šarac.

Na predstavljanju je istaknuto kako je grupa ‘eroGAG’ postala fenomen jer je uspjela okupiti veliku zajednicu što ne uspijeva ni nekima koji ulažu i silnan novac za svoju promociju na društvenim mrežama.

Za zabavniji dio su se pobrinuli uvijek aktualni Omer Hodžić i Igor Drljo, prepoznatljivija lica bh. stand-up komedije te urednici i voditelji “Monty Dayton” showa.

Rječnik se na večerašnjoj promociji mogao kupiti po cijeni od 10 KM.

abcportal.info

OGLASI

Loading