Select Page

EUROPA NA NOGAMA – 26 MRTVIH I DESECI OZLIJEĐENIH ‘Dogodilo se ono čega smo se bojali’

EUROPA NA NOGAMA – 26 MRTVIH I DESECI OZLIJEĐENIH ‘Dogodilo se ono čega smo se bojali’

U zračnoj luci Zaventem u Bruxellesu odjeknule su dvije eksplozije. Do napada je došlo četiri dana nakon što je uhićeh Salah Abdeslam, terorist koji je sudjelovao u napadima u Parizu.

11.47 – Belgijski premijer obratio se javnosti. Pozvao je građane da budu mirni i solidarni.
‘Dogodilo se ono čega smo se bojali. Ovo je crni dan za Belgiju. Današnji napadi su nasilni i kukavički čin’, kazao je Charles Michel.

11.26 – Zračna luka Zaventem ostat će zatvorena do kraja današnjeg dana.

10.51 – Konačna brojka smrtno stradalih na aerodoromu je 11, objavila je Belga. Državni tužitelj potvrdio je kako je riječ o bombašu samoubojici.

10.33 – Iz Bruxellesa se za Izvanredne vijesti Nove TV javila Ana Brnčić iz Zagreba koja tamo živi i radi, a u vrijeme eksplozije u metrou bila je u neposrednoj blizini, u zgradi Europske komisije.
‘Bila sam za svojim stolom i čula detonaciju. Vidjeli smo s prozora kako iz stanice metroa izlaze ranjeni. Potom smo evakuirani i čekamo što će biti dalje’, ispričala je Ana Brnčić.

9.45 – Belgijska javna televizija javlja kako se na aerodromu u Bruxellesu jutros dogodio teroristički napad te da ga je izveo bombaš samoubojica.

9.34 – Poginulo je najmanje10 osoba a ranjeno 30, javlja RTBF pozivajući se na izvore iz bolnice.

9.26 – Nekoliko ljudi ubijeno je u dvije eksplozije na aerodromu u Bruxellesu, javlja belgijska javna televizija RTBF.

08:28 – U zračnoj luci Zaventem u Bruxellesu jutros su odjeknule dvije eksplozije. Ima poginulih i ozlijeđenih.

Prije eksplozija čuli su se hici i povici na arapskom, javlja belgijska agencija Belga. No, za sada nema službene potvrde da je riječ o terorističkom napadu.
Do incidenta je došlo četiri dana nakon što je u Bruxellesu uhićeh Salah Abdeslam, jedini terorist iz Pariza koji je preživio.

dnevnik.hr

OGLASI

Loading