Select Page

Evo što svjetski mediji pišu o uspjehu “velike male države”

Evo što svjetski mediji pišu o uspjehu “velike male države”

Hrvatska je drugi put u povijesti osvojila Davis Cup. Pobjednički bod nad Francuzima u Lilleu donio je Marin Čilić koji je sa 7-6 (3), 6-3, 6-3 svladao Lucasa Pouillea. Evo kako su svjetski mediji popratili taj uspjeh.

“Sedmi igrač svijeta bio je nemilosrdan jer je srušio svaku nadu Francuzu. Pouille nije imao ni jednu priliku za break”, piše agencija Reuters čiji su izvještaj preuzeli brojni svjetski mediji, pji.hrrenosi Večerni

A agencija AP ovako je opisala meč: “Unatoč podršci Francuza na stadionu Pierre Mauroy, Pouille je u trećem setu izgledao bespomoćno. Francuz je spasio dvije meč lopte, ali je bio prisiljen gledati Čilićev vrhunski lob koji je osigurao još jedan naslov.”

BBC podsjeća da je Francuska u igri parova uspjela smanjiti na 2:1, ali da je Čilić uvjerljivo slavio i donio Hrvatskoj drugi naslov u povijesti.

A srbijanski B92 u tekstu pod naslovom “Hrvati osvojili Davis Cup” je naveo: “I Srbija je imala predstavnika u ovom finalu, budući da je pravdu na meču dijelila Marijana Veljović.” Marca napominje da je Čilić prebrodio duhove prošlosti iz finala Davis Cupa 2016.

“Čilić je heroj Hrvatske dvije godine nakon što je ispustio 2:0 prednost u setovima protiv Del Potra u Zagrebu. 2005. Ljubičić, Ančić, Ivanišević i Karlović ispisali su povijest za Hrvatsku. Sada su isto učinili Čilić, Ćorić, Pavić, Dodig i Škugor. Produljenje je to sportske hegemonije velike male države. Finale SP-a u nogometu otišlo je na francusku stranu, u tenisu je slavila Hrvatska.

“Talijanska Gazzetta i Corriere također ističu da je ovo osveta Hrvatske za poraz u finalu SP-a: “Hrvatska se Francuskoj osvetila na teniskom terenu, umjesto na nogometnom”, piše Corriere Dello Sport.

Engleski BBC ističe važnost osvajanja ovog naslova Hrvatske zbog toga što Davis Cup od sljedeće sezone mijenja format, a slično piše i španjolski AS: “Sada pozdravljamo veličanstveni Davis Cup, onaj koji se igrao na tri dobivena seta. Čilić je bio fantastičan na servisu, imao je 89% osvojenih poena na prvom, a 90% na drugom servisu. Zbog toga je pobijedio Pouillea”, piše AS, prenosi Index.hr.

vecernji.ba

OGLASI

Loading