Select Page

Federalni zavod za zapošljavanje: Posao za 14.000 osoba u 2018. godini

Federalni zavod za zapošljavanje: Posao za 14.000 osoba u 2018. godini

Federalni zavod za zapošljavanje u 2018. godini pripremio je mjere aktivne politike zapošljavanja kojima je planirano da u ovoj godini bude obuhvaćeno oko 14.000 osoba.

Naime, kako je za Radiosarajevo.ba rečeno u Federalnom zavodu za zapošljavanje u odnosu na prošlogodišnji Program sufinanciranja zapošljavanja u ovogodišnjem su predviđene dodatne mjere čime je proširen spektar usluga prema poslodavcima i nezaposlenim osobama.

“Budući da se na evidenciji nezaposlenih nalazi više žena, uvest ćemo novu mjeru (Zapošljavanje žena 2018.) koja ima cilj da ženama olakša integraciju na tržištu rada i spriječi dugotrajna nezaposlenost te poveća stopu zaposlenosti žena”, kazali su u Federalnom zavodu za zapošljavanje.

Također, nove mjere koje uvode su i Doprinos 500 – 2018, Prilika za sve – mogućnost produženog sufinanciranja zapošljavanja, Tražim poslodavca 2018 te Služba u zajedničkim projektima koja za cilj ima davalje podrške razvoju partnerstva između županijskih službi za zapošljavanje s poslodavcima, drugim organizacijama i institucijama kroz sufinanciranje obuke/pripreme za rad, zapošljavanja, obrazovanja odraslih i slično.

“O svim ovim mjerama te o datumu objave javnih poziva javnost će biti blagovremeno obaviještena“, najavili su.

Analizirajući 2017. godinu, Federalni zavod za zapošljavanje je kroz svoje aktivnosti obuhvatio 7.945 nezaposlenih osoba na osnovu ugovora u vrijednosti 19,3 miliona KM.

“Kroz aktivnosti sufinanciranja samozapošljavanja omogućeno je pokretanja poslovne djelatnosti za 573 osobe koje su dodatno zaposlile 102 osobe.

Također, realizacijom Programa pripreme za rad omogućene su obuke, stručno osposobljavanje i usavršavanje u konkretnom poslovnom okruženju za određena zanimanja za 336 osoba“, istaknuli su.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading