Select Page

Filip Zubčić ostvario prvu pobjedu u Svjetskom kupu: Spektakularnom drugom vožnjom s 12. do prvog mjesta!

Filip Zubčić ostvario prvu pobjedu u Svjetskom kupu: Spektakularnom drugom vožnjom s 12. do prvog mjesta!

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu osvojivši prvo mjesto na veleslalomu održanom u subotu u Yuzawa Naebi u Japanu.

Zubčić je pobijedio nakon sjajne druge vožnje pošto je u prvoj vožnji ostvario 12. rezultat.

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.

Zubčić je po prvi put u karijeri krenuo s pozicije prvih 15 skijaša, no zbog malo veće pogreške to nije iskoristio. Zauzeo je tek 12. mjesto u prvoj vožnji, s čak 1.58 sekundi zaostatka za vodećim. No, to se ispostavilo kao dobra stvar.

Zubčić je u teškim uvjetima maestralno odvezao drugu vožnju i pomeo konkurenciju koja nije imala odgovor na vrijeme koje je postavio. Posljednjih nekoliko skijaša imalo je preko sekunde prednosti ispred Zubčića, no nijedan od njih nije uspio to i zadržati.

Nakon ove pobjede Filip je u ukupnom poretku veleslalomaša treći sa svega 56 bodova manje od vodećeg Slovenca Kranjeca. Do kraja sezone u Svjetskom kupu još su tri utrke veleslaloma, pa slobodno možemo reći da se naš skijaš uključio u ravnopravnu borbu za mali Kristalni globus.

Gol.hr

OGLASI

Loading