Select Page

MOFF počinje sutra, ulaznice u prodaji od danas

MOFF počinje sutra, ulaznice u prodaji od danas

Projekcijom filma ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’ redatelja Kristijana Milića, u četvrtak 24.s tudenog u 19 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, bit će otvoren 10. Mostar Film Festival – Festival filmske glume.

Projekcija filma ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’, kako je istaknuto na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Mostaru, će biti zatvorenog tipa te će, po riječima jednog od glumaca filma Dražena Mikulića, sa sobom donijeti i posebne emocije.

”Film smo snimali u Mostaru nešto više od mjesec dana i bit će posebno zadovoljstvo gledati ga i po prvi put zajedno upravo u ovom gradu. Porijeklom sam Hercegovac i drago mi je da je u ovom filmu redatelj Kristijan Milić skupio upravo nas Hercegovce, ali i druga velika imena. Od filma očekujem mnogo, i zbog izvrsnog scenarija, ali i odlične ekipe koja je kao obitelj bila uključena u rad na filmu”, rekao je to Mikulić, i dodao kako se nada da će ‘Mrtve ribe’ ostaviti trag u domaćoj kinematografiji.

Natjecateljski program

U natjecateljskom programu Festivala bit će, kako je istaknula umjetnička direktorica MOFF-a Maja Lasić, predstavljeno sedam filmova, a najboljima će biti dodijeljene nagrade Stablo ljubavi.

”Riječ je o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije. Iz bh. produkcije imat ćemo priliku pogledati igrani film Danisa Tanovića ”Smrt u Sarajevu”, koji prikazuje događaje u jednom sarajevskom hotelu koji priprema večeru povodom stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata u organizaciji Europske unije. Hrvatski redatelj Zrinsko Ogresta donosi nam priču ‘S one strane’, dok ćemo u režiji Danila i Rade Šerbedžije imati priliku pogledati film ‘Oslobođenje Skopja’, adaptaciju istoimene drame Dušana Jovanovića. U natjecateljskom programu gledamo i film ‘Ne gledaj mi u pijat’, hrvatske redateljice Hane Jušić, hit komediju ‘Ministarstvo ljubavi’ Pave Marinkovića, igrani film ‘Lazar’ Svetozara Ristovksog, te ‘Dnevnik mašinovođe’ Miloša Radovića.”, rekla je Lasić.

Izvan konkurencije

Uz natjecateljski, MOFF će prikazati filmove i u dokumentarnom programu ‘Docuspectre’, dječjem programu ‘Dječji klasici’ te studentskom programu pod nazivom ‘!hej, studenti studentima’.

Izvršni producent festivala, Ognjen Džinić, je istaknuo kako će ovogodišnji Festiva posjetiti i velik broj glumaca, filmskih djelatnika iz BiH i regije te pozvao sve ljubitelje filma i dobre zabave da se pridruže Festivalu.

Ulaznice

Na konferenciji za medije je istaknuto kako su od srijede, 23. studenog, u prodaji i ulaznice koje se mogu pronaći na blagajni Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.
Inače, 10. MOFF održat će se od 24. do 30. studenog u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

posusje.net

OGLASI

Loading