Select Page

FILOZOFSKI FAKULTET: Svečano promovirano 266 diplomanata

FILOZOFSKI FAKULTET: Svečano promovirano 266 diplomanata

U Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače održana je svečana promocija studenata Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Tom prigodom dodijeljeno je ukupno 266 diploma završenim profesorima, novinarima, bibliotekarima, menadžerima odnosa s javnošću, prvostupnicima te magistrima struke.

Svečanim govorom nazočnima su se obratili rektorica Sveučilišta u Mostaru prof.dr.sc. Ljerka Ostojić, dekan Filozofski fakultet prof.dr.sc. Zoran Tomić, a svečanost je vodio profesor Veselko Čerkez. U svojim govorima su čestitali i zahvalili diplomantima te su im poželjeli sreću u budućnosti.

„Danas svjedočimo pobjedi truda, zalaganja i rada, zato je ovo poseban dan i zato vam od srca čestitam“, poručila je rektorica Ostojić diplomantima i diplomanticama te dodala kako će Sveučilište biti otvoreno za projekte i ideje jer su studenti, bivši i sadašnji, Sveučilište.

promocija 3

Dekan Tomić je u svom govoru istaknuo kako je „put do vrha često isprepleten preprekama, ali motivacija je važna i često jedini pokretač“ te dodao kako su zajedničkim trudom uspjeli te kako vjeruje u njihovu novu viziju života.

U nazočnosti profesora, asistenata, roditelja, rodbine i prijatelja svečanost je uveličao i Akademski zbor, pod vodstvom Katje Krolo Šarac.

Diplomirao, što sad?

U razgovoru sa studentima iz svake izjave, mogao se iščitati ponos postignutim, ali i optimizam te želja za napretkom, kako na studiju tako i u životu.

Antonio Aničić, magistar politologije: „Poseban je osjećaj, trud se isplatio te ću se potruditi i volio bi pronaći posao u struci u Mostaru. Na fakultetu sam stekao odlično teorijsko znanje, a i praktično dijelom, stoga ne treba biti pesimističan.“

Andrea Jakiša, prvostupnica novinarstva: „Sav ponos svojih roditelja, suze u njihovim očima, sav trud, zalaganje, sve što smo do sada proživjeli, sve za što smo radili, upravo se vidjelo na ovoj promociji.“

promocija

Toni Kolar, prvostupnik socijalnog rada: „Nemam velika očekivanja s obzirom na situaciju u državi, ali trudim se kroz volontiranje u nekim nevladinim organizacijama postići što više prakse i doprinijeti svom znanju.“

Ukupno je promovirano 182 prvostupnika, 67 magistara te 17 diplomanata po starom programu.

Diploma je rezultat želje, volje i rada mladih ljudi koji su kao akademski građani, osnaženi znanjem kroz studij, promišljaju svoju budućnost.

Monika Ćubela/treci.ba

OGLASI

Loading