Select Page

Posađene sadnice za buduću zelenu aleju na posuškoj Sjevernoj obilaznici

Posađene sadnice za buduću zelenu aleju na posuškoj Sjevernoj obilaznici

U sklopu redovnih proljetnih hortikulturnih radova u Posušju, ovih je dana u Ulici Ante Starčevića osvanuo i veliki drvored. Posađeno je novih četrdesetak sadnica dužinom Sjeverne obilaznice i to od križanja s Kačićevom ulicom do Trga Ivana Pavla 2. Novu aleju formirali su djelatnici JP Vodovod, uz stručno vodstvo i koordinaciju JU Urbikom.

Radi se o sadnicama bjelogoričnog drveća kostele. Kostela je, kažu iz Urbikoma, bio potpuno logičan izbor, ako se zna da je to naše prekrasno autohtono drvo, otporno na gradska prometna zagađenja, ali i biljna vrsta koja pripada redu najpogodnijih za ove svrhe, s obzirom na to da njen korijenski sustav minimalno oštećuje okolne infrastrukturne elemente.

ALEJ1

Inače, projekt je realiziran kroz sufinanciranje sredstvima iz općinskog proračuna, te iz redovnih sredstava JU Urbikom za ove namjene.

Novi drvored, kao i uređenje ostalih posuških površina, započelo je ove godine već u ožujku. Daljnju akciju održavanja i uređenja javnih površina, Urbikom i Vodovod će nastaviti i u mjesnom parku, na kružnim tokovima i drugim zelenim otocima po prometnim petljama, kao i na drugim posuškim javnim površinama.

Kontinuiranim radom na hortikulturnom uređenju, nastoji se dodatno uljepšati Posušje, ali i potaknuti ostale građane na brigu o okolišu.

opcina-posusje.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading