Select Page

Posađene sadnice za buduću zelenu aleju na posuškoj Sjevernoj obilaznici

Posađene sadnice za buduću zelenu aleju na posuškoj Sjevernoj obilaznici

U sklopu redovnih proljetnih hortikulturnih radova u Posušju, ovih je dana u Ulici Ante Starčevića osvanuo i veliki drvored. Posađeno je novih četrdesetak sadnica dužinom Sjeverne obilaznice i to od križanja s Kačićevom ulicom do Trga Ivana Pavla 2. Novu aleju formirali su djelatnici JP Vodovod, uz stručno vodstvo i koordinaciju JU Urbikom.

Radi se o sadnicama bjelogoričnog drveća kostele. Kostela je, kažu iz Urbikoma, bio potpuno logičan izbor, ako se zna da je to naše prekrasno autohtono drvo, otporno na gradska prometna zagađenja, ali i biljna vrsta koja pripada redu najpogodnijih za ove svrhe, s obzirom na to da njen korijenski sustav minimalno oštećuje okolne infrastrukturne elemente.

ALEJ1

Inače, projekt je realiziran kroz sufinanciranje sredstvima iz općinskog proračuna, te iz redovnih sredstava JU Urbikom za ove namjene.

Novi drvored, kao i uređenje ostalih posuških površina, započelo je ove godine već u ožujku. Daljnju akciju održavanja i uređenja javnih površina, Urbikom i Vodovod će nastaviti i u mjesnom parku, na kružnim tokovima i drugim zelenim otocima po prometnim petljama, kao i na drugim posuškim javnim površinama.

Kontinuiranim radom na hortikulturnom uređenju, nastoji se dodatno uljepšati Posušje, ali i potaknuti ostale građane na brigu o okolišu.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading