Select Page

FOTO: Asfaltira se nogostup u mjesnoj zajednici Čitluk

FOTO: Asfaltira se nogostup u mjesnoj zajednici Čitluk

Radovi na izgradnji nogostupa na regionalnoj cesti R-420 Posušje – Vir, u području osnovne škole, u mjesnoj zajednici Čitluk ušli su u posljednju fazu.

Danas je započelo postavljenje asfaltnog sloja čime bi nogostup, odnosno njegova prva dionica, ovih dana trebao biti i završen, čime će se poboljšati sigurnost prometovanja svih sudionika u prometu, a prvenstveno pješaka, biciklista i automobila.

DSCN4942

Izgradnja nogostupa u mjesnoj zajednici Čitluk u dužini od 600 metara obuhvaćala je radove iskopa, uređenje odvodnje, ugradnju rubnjaka te postavu novog asfaltnog sloja. Sve pripremne radnje za početka radova provela je Javna ustanova Ceste ŽZH, a radove izvodi „KTM Brina“ d.o.o. Posušje.

DSCN4926

Inače, izrađen je glavni projekt koji je podijeljen u 12 dionica koje su međusobno razdijeljene priključnim cestama-odvojcima prema pojedinim naseljima.

DSCN4943

Kao prioritet izvest će se tri dionice koje su u području škole tj. od priključka Ramljaci do priključka Biške. Ukupno količinu radova diktirati će raspoloživa sredstva te eventualno i druga sredstva na koja smo aplicirali ovaj projekt.

DSCN4936

Posusje.net

OGLASI

Loading