Select Page

Uživat ćemo u suncu, ali ovakvo vrijeme ne odgovara svima

Uživat ćemo u suncu, ali ovakvo vrijeme ne odgovara svima

Vrijeme se jučer poslijepodne, nakon intenzivnijeg kišnog razdoblja, potpuno smirilo. Dok je ujutro kišilo u većini krajeva BiH, ponegdje i obilnije, tako da su morali reagirati i vatrogasci, poslijepodne je zasjalo sunce što je uvod u duže razdoblje ljepšeg vremena.

No, osjetan je bio blagi pad temperature koji je došao s razvedravanjem, ali i ono je kratkotrajno s obzirom da se već danas u Bosni očekuju dnevne temperature koje će iznositi oko 10 Celzijevih stupnjeva, dok će u Hercegovini temperature ići i do ugodnih 15 stupnjeva. I u danima vikenda građani će moći uživati u vremenu koje ne priliči studenome s obzirom da se očekuje pretežno sunčano vrijeme s temperaturama koje će rasti i do 17 Celzijevih stupnjeva. Sunčano vrijeme najavljeno je i za prvi dio idućeg tjedna. Ipak, liječnici upozoravaju da ovako toplo vrijeme stvara zdravstvene probleme građanima koji sve češće posjećuju zdravstvene ustanove, javlja Večernjak. – Imamo znatno veći broj pacijenata nego što je uobičajeno za Hitnu pomoć.

Zbog povišene temperature zraka dosta je viroza i pacijenti dolaze s visokim tjelesnim temperaturama, kašljem, smetnjama pri disanju – kaže liječnica Enisa Bećarević. Naglasila je da pacijenti moraju malo odležati, uzimati tople napitke, C vitamin i terapiju. – Ako smetnje budu trajale duže, trebaju se javiti svom obiteljskom liječniku – kazala je prim. dr. Bećarević. Dodala je kako je kiša koja je padala prethodnih dana doprinijela pogoršanju zdravstvenog stanja kroničnih bolesnika, pa su se u Hitnu pomoć javljali pacijenti sa smetnjama disanja, bolesnici s kroničnim opstruktivnim bolestima i kardiovaskularnim problemima kao što su smetnje kod povišenog krvnog tlaka.

vecernji.ba

OGLASI

Loading